A+ A A-
1.6.2018

Villiruokafestarit jälleen Ilomantsissa elokuussa!

Vaara-Karjalan Leader ry:n organisoimat Villiruokafestarit järjestetään toistamiseen elokuussa, 18.8.2018 Ilomantsissa. Tapahtumapaikka on tällä kertaa Ilomantsin Senioripuisto lähialueineen. Tapahtuma on kerännyt paljon mielenkiintoa jo etukäteen ja tapahtumajärjestäjä voi jatkossa enää ottaa tapahtumaan mukaan sellaisia pop up – ravintolan pitäjiä, jotka osallistuvat tapahtumaan omalla teltalla ja kalustolla. Tapahtumajärjestäjän varaamat seitsemän isoa tapahtumatelttaa ovat jo varattu täyteen erilaisille villiruokaa valmistaville pop up-ravintoloille.

Tänä vuonna tapahtumapäivänä on avoinna myös villiyrttineuvoja Toini Kumpulaisen koostama sieninäyttely. Lisäksi yleisö pääsee osallistumaan tapahtumaan mm. äänestämällä tapahtuman parhaan ravintolan ja ruoka-annoksen. Villiruokafestarit järjestetään saman aikaisesti Ilomantissa pidettävien Karhufestivaalien kanssa. Tapahtuman saaman suuren mielenkiinnon vuoksi tapahtuman järjestäjä toivoo, että festareille ryhmämatkoja suunnittelevat ottaisivat tapahtuman järjestäjään yhteyttä etukäteen. Edellisenä kesänä ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma keräsi muutaman tunnin aikana noin 1 500 kävijää ja pop up – ravintoloiden anti myytiin loppuun muutamassa tunnissa.

Villiruokafestarit ovat osa Vaara-Karjalan Leader ry:n hallinnoimaa Pure power- hanketta, jonka tavoitteena on käynnistää kansainvälinen yhteistyö villiruokaan liittyen. Kansainvälisiä yhteistyöneuvotteluja käydään tällä hetkellä mm. Liettuan, Latvian, Irlannin ja Skotlannin Leader-ryhmien kanssa. Tavoitteena kansainvälisessä hankkeessa on vaihtaa oppia ja osaamista villiruoan hyödyntämiseen liittyen niin yritystoiminnassa kuin muussa vapaa-ajan toiminnassa.

Tapahtumasta antaa lisätietoja toiminnanjohtaja Hannele Pyykkö p. 040-1044905 tai festarimestari Mira Vihonen p. 040 -1044906

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa