A+ A A-
4.9.2018

Lähde Osta tilalta -päivään 15.9. Pohjois-Karjalassa

osta tilalta tapahtumatunnus 15 09 2018 cmyk 250x217 makumatka maalle 1

Kolmannen kerran järjestettävässä valtakunnallisessa Osta tilalta -tapahtumassa tuhannet lähiruoan ystävät kiertävät maaseudulla ja kotipuutarhoissa tutustumassa ruoan alkuperään ja tuotantotapoihin. Samana päivänä järjestetään myös Makumatka Maalle -teemapäivä, joka kutsuu kävijät tutustamaan maaseudun matkailuyritysten tarinoihin.

Liperissä ja Polvijärvellä vietetään valtakunnallista teemapäivää 15.9. eri toimijoiden yhteistyössä järjestämien tapahtumien voimin. Ovet ovat avoimet sekä Liperin Puromäen puutarhalla että Polvijärven Saarilan maatilamatkailutilalla. Molemmissa paikoissa päivä tarjoaa lähialueen tuottajien esittelyjä ja lähiruokatuotteita. Tervetuloa tutustumaan ja tekemään ostoksia!

Liperin Puromäen puutarha on avoinna klo 9:30-13. Puutarhaan tutustumisen lisäksi 200 ensimmäisen vieraan mahat täyttyvät satokauden makoisasta keitosta ja muista maistiaisista. Tarjoilusta vastaavat yhteistyössä lähialueen tuottajat ja yhdistystoimijat. Toimintaansa esittelemässä ja tuotteitaan myymässä ovat mm. Aito Tavara Oy, Koivuselän tila, Aamu-usvan riistatila, Jaakkolan elintarviketukku. Mukana on myös Marttojen satokausiaiheinen neuvontapiste, Mitä teen syyskauden tuotteista?

Polvijärven Saarilan maatilamatkailutilalla toimintapäivää vietetään klo 12-15. Vieraat pääsevät tutustumaan Saarilan kotieläinpihaan ja nauttimaan kahvitarjoilusta. Paikalla ovat myös Makuvankkuri lähiruokamyymäläauto, Liha-aitan myyntiauto sekä alueen lähiruokatuottajia myymässä mm. luomuliha-, hunaja- ja marjatuotteita.

- Joensuun seudulla päädyttiin järjestämään kahdelle tilalle keskitetyt tapahtumat, jotta yleisön olisi helpompi tutustua alueen tarjontaan vähemmällä vaivalla. Tämä mahdollistaa myös oheistoiminnan järjestämisen, kuten kyydityksen ja tarjoilun, kertoo maaseutujohtaja Pertti Iivanainen Joensuun seudun maaseutupalveluista.

Tapahtumiin toivotaan kävijöitä läheltä ja kaukaa. Oman auton lisäksi tapahtumiin voi tulla myös bussilla. Maksuton bussikyyti lähtee Joensuun matkailupysäkiltä klo 9 ja palaa klo 15. Ilmoittautumiset bussikyytiin 12.9. mennessä. Kyytiin mahtuu 50 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Päivää järjestävät yhteistyössä Puromäen puutarha, Saarilan maatilamatkailu, alueen tuottajat ja yhdistykset, Joensuun seudun maaseutupalvelut, Mahdollisuuksia jatkojalostukseen -hanke, Maistuvat kyläjuhlat -hanke.

Lisätiedot: Marja-Leena Hirvonen, marja-leena.hirvonen(a)riveria.fi, p. 050 306 6257

Teemapäivän tapahtumia löytyy Pohjois-Karjalasta myös mm. Tohmajärveltä ja Valtimolta. Kaikkiin päivän aikana järjestettäviin Osta tilalta!- ja Makumatka maalle -tapahtumiin pääsee tutustumaan valtakunnallisilta sivuilta: https://ostatilalta.fi/ ja https://www.matkamaalle.fi/

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa