A+ A A-
9.10.2018

Puhtia yritystoimintaan!

Pohjois-Karjalassa on käynistynyt Puhti -hanke, muuttuvat yritystoiminnan muodot Pohjois-Karjalan maaseudulla.

Hankkeen taustalla ovat uhka maaseudun tyhjenemisestä ja elinvoimaisuuden katoamisesta ja toisaalla mahdollisuudet, joita suuret rakenteelliset uudistukset – maakunta- ja sote- uudistus- mahdollistavat. Hanke pyrkii löytämään uusia, ennakoivia ratkaisuja maaseudun elinvoimaisuuden vahvistamiseksi.

Hankkeen tavoitteena on kehittää Pohjois-Karjalan maaseudun taloudellista kestävyyttä ja elinolojen houkuttelevuutta, ympäristöystävällisyyttä sekä kiihdyttää maaseutualueiden vetovoimaa ja elinvoimaisuutta uusilla liiketoimintamalleilla. Toimintakenttänä hankkeessa on koko maakunta pois lukien Joensuun keskustan alue.

Hankkeen tuloksena on yhteisöllisyyden yrittäjyyden edistäminen maaseudulla: toimivien liiketoimintamallien tunnistaminen, maaseudun yhteiskunnallisen yrittäjyyden ja osuustoiminnan synnyttäminen sekä maaseudun toimijoiden ja kuntien välisen yhteistyön edistäminen uusien yhteistyömuotojen rakentamiseksi.

Jos teillä on ajatuksia ja tarpeita maaseudun toiminnankehittämisen ja elinvoimaisen kyläyhteisön näkökulmasta, niin otapa yhteyttä Eijaan. Maaseudun elinvoima ja vetovoima kulkevat rinnakkain, vetovoimainen maaseutu syntyy mm. siitä, että ihmisillä on maaseudulla hyvä olla ja yhteisö kehittyy.

Lisätietoa:

Karelia ammattikorkeakoulu
Projektipäällikkö Ari Tarkiainen
050 310 9871
ari.tarkiainen(a)karelia.fi

Maaseudun sivistysliitto
Eija Kahelin, 040 7233745
eija.kahelin(a)msl.fi

Lisätietoja kevytyrittäjyydestä löydät palvelun tarjoajien sivuilta: ukko.fi, eezy.fi ja op-kevytyrittaja.fi

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa