A+ A A-
11.12.2018

Yhteisen maatalouspolitiikan valmistelu ohjelmakaudelle 2021-2027

Yhteisen maatalouspolitiikan uudistuksen valmistelu kaudelle 2021-2017 on käynnissä. Maa- ja metsätalousministeriön uudistetuilta CAP-sivuilta löytyvät maa- ja metsätalousministeriön asettamat työryhmät, työpajalistaus ja perustietoa valmistelun etenemisestä. 

Sivujen kautta voi seurata uudistuksen valmistelua. Ministeriön tavoitteena on sidosryhmien laaja osallistaminen. Työpajoja järjestetään 27 kappaletta, joista ensimmäiset ovat jo kokoontuneet. Työpajoissa käsitellään laajasti yhteisen maatalouspolitiikan kattamia aihealueita ravinteiden kierrätyksestä EU:n laatujärjestelmiin. Lisäksi järjestetään sektorikohtaisia keskustelutilaisuuksia eri aihealueista kuten maito, nauta, lammas, siipikarja, kasvinviljely, puutarha jne.

Työpajoissa kerätään tarpeita ja ideoita siitä, millä EU:n yhteisen maatalouspolitiikan toimilla voitaisiin edistää suomalaisen maatalouden ja maaseudun kehittymistä uudella rahoituskaudella. Kiinnostus työpajatyöskentelyyn on ollut kiitettävän aktiivista. Myös pohjoiskarjalaisia edustajia on saatu mukaan työpajoihin.

Yhteisen maatalouspolitiikan uudistuksen valmistelu aloitettiin vuonna 2017, ja sen on määrä tulla voimaan vuosille 2021-2027. Politiikan uudistuksessa korostuvat erityisesti ilmastonmuutoksen hillitseminen ja siihen sopeutuminen, eläinten hyvinvointi sekä uusien viljelijöiden saaminen alalle. Viljelijöiden tulotason ylläpitäminen, maaseudun kehittäminen ja riskienhallinnan kehittäminen ovat myös uudistuksen painopisteitä. Vaikuttaa siltä, että maatalouspolitiikka ja sen toimeenpano tulevat kokemaan melkoisia uudistuksia.

Lisätietoa

Pohjois-Karjalan ELY-keskus, maaseutu- ja energia -yksikön päällikkö Pekka Tahvanainen, puh. 0295 026 107, pekka.tahvanainen(at)ely-keskus.fi

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa