A+ A A-
23.8.2019

Kyösti ja Marjatta Vatanen kylätoiminnan tiennäyttäjät

Kyösti ja Marjatta Vatanen palkittiin kylätoiminnan tiennäyttäjinä.

kyosti ja marjatta

Kiihtelysvaaran Uskalin kylässä pitkään asuneet Kyösti ja Marjatta Vatanen ovat paikallinen tehokaksikko. Heidän vuosikymmenten mittainen työ Kiihtelysvaaran kylien kehittämisen parissa toi tunnustuksen kylätoiminnan tiennäyttäjinä.

Vataset palkittiin viikonloppuna Kauhavalla pidetyssä Lokaali-tapahtumassa. Lokaali on vuosittain eri puolilla Suomea pidettävä kylätoiminnan ja paikalliskehittäjien juhla, jossa palkitaan muun muassa vuoden kylä. Kylätoiminnan tiennäyttäjinä palkitaan vuosittain kylätoiminnassa ansioituneita henkilöitä, jotka ovat antaneet pitkäaikaisen panoksen kylätoimintaan.

Perustelut palkinnolle

Vataset ovat tuoneet kotikyläänsä Uskalia maailman tietoisuuteen muun muassa Suomen pienimmän kylätalon ja Uskalin Munamarkkinoiden voimin. He ovat olleet mukana myös yli kymmenessä Uskalia ja muita Kiihtelysvaaran eteläisiä kyliä kehittävässä Leader-hankkeessa. Pariskunta tekee paljon pieniä ja suuria tekoja asuinalueensa yhteisön hyvinvoinnin eteen. Heidän raivaamallaan tiellä ja kehittämillään toimintatavoille tulevaisuuden toimijoiden on hyvä jatkaa Kiihtelysvaaran kylien kehittämistä.

Maakaista onnittelee Uskalin tehokaksikkoa!

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa