A+ A A-
11.2.2020

Yhteistyöllä ympäristö- ja ilmastotavoitteisiin

Miten Järvi-Suomen maaseudun ympäristö säilyy hyvänä ja samalla kehitetään maaseudun elinkeinoja? Miten päästään hiilineutraaliin Järvi-Suomeen?

Tuoreessa ympäristö- ja ilmasto-ohjelmassa listataan tavoitteita ja konkreettisia toimenpiteitä Järvi-Suomen vesistöjen hyvän tilan säilyttämiseen ja maaseutuluonnon monimuotoisuuden lisäämiseen. Myös vastuullisen ja kannattavan liiketoiminnan sekä kestävä asumisen lisääntymiseen on ohjelmassa toimia.

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen maaseutu- ja energiayksikön päällikkö Pekka Tahvanainen kertasi, miten yhteinen ohjelma Järvi-Suomeen on syntynyt.
- Työ alkoi oikeastaan jo vuonna 2013 kun Itä-Suomen ELY-keskusten maaseutupäälliköt miettivät teemoja tulevalle maaseutuohjelmakaudelle. Toinen steppi oli vuosina 2017-2018 tehty toteutetun ohjelman arviointi, josta pongahti suositus ympäristöohjelman laatimiseksi. Ajateltiin että synergiaetua tulisi, ja siitä tämä Järvi-Suomen homma lähti, sanoi Tahvanainen.

Ohjelmassa todetaan, että myös jatkossa Järvi-Suomen viisi ELY-aluetta tekevät aktiivista yhteistyötä sekä toiminnan että hallinnon tasolla. Ohjelman toteutuksessa viestinnällä sekä koulutus- ja neuvontatoimenpiteillä on keskeinen merkitys. On myös esitetty, että ohjelmalle palkataan koordinaattori.

Järvi-Suomen maaseudun ympäristö- ja ilmasto-ohjelma

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa