A+ A A-
5.8.2020

Viikon päästä pärähtää - Karhufestivaali Ilomantsissa

Seitsemäs Karhufestivaali pärähtää käyntiin Ilomantsissa viikon kuluttua torstaina 13.8. Tapahtuma kokoaa yhteen 25 puunveistäjää eri puolilta Suomea kamppailemaan karhunveiston mestaruudesta. Mukana on kokeneita konkareita, mutta myös ensikertalaisia, joukossa nuoria vasta-alkajiakin.

Yleisö on tervetullut veistopaikalle ja nettikanavalle

Koronakesän rajoitukset ovat pitäneet yllä jännitystä, voiko yleisö tulla paikan päälle seuraamaan mittelöä. Kyllä voi.

Ulkoilmassa toteutettava tapahtuma sijoittuu kahdelle eri kilpakentälle, Ilomantsin Kansallistalon metsikköön ja Karhuareenalle. Maksimissaan tuhat katsojaa voi päästä kerrallaan yleisöksi.

Kotikatsomoiden yleisöä festivaali palvelee nettilähetyksin. Reaaliaikaisia tunnelmia sekä kurkistuksia kulissien taakse pääsee seuraamaan tapahtuman kotisivulta www.karhufestivaali.fi löytyvien linkkien kautta.

Freestyle haastaa kekseliäisyyteen

ITE-taiteen juhlavuoden kunniaksi kilpailun tämänvuotinen teema Vapaa tyyli – Freestyle innostaa veistäjiä kokeiluihin ja kekseliäisyyteen. Kilpailun säännöt sallivat veistosten pintakäsittelyn ilman rajoituksia. Osa kilpailijoista on myös tarttunut avustajan käytön mahdollisuuteen ja työskentelee parivaljakkoina.

Moottorisahoin käytävä veistokilpailu on Suomen itäisin kulttuurifestivaali. Sen pääjärjestäjä on Maaseudun Sivistysliitto alueellisine yhdistyksineen. Ilomantsin kunta sekä paikalliset yhteisöt ja yritykset ovat alusta saakka olleet tiiviisti tapahtuman toteutuksessa kumppaneina.

Kilpailun palkinnoista päättävä tuomaristo koostuu taiteen, puunkäsittelyn, luonnontuntemuksen ja paikalliskulttuurin edustajista. Yleisö pääsee äänestämään omaa suosikkiaan paikan päällä sekä elokuun loppuun saakka Karhufestivaalin some-kanavilla.

Lue lisää karhufestivaali.fi

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa