A+ A A-
19.4.2021

Maakunnan yrityksille alkuvuonna yli 6,3 miljoonaa euroa kehittämisrahoitusta

ELY-keskus myönsi alkuvuodesta Pohjois-Karjalan maakunnan yrityksille yli 6,3 miljoonaa euroa kehittämisrahoitusta.

Yrityksen kehittämisavustusta myönnettiin n. 3,3 miljoonaa euroa rakennerahasto-ohjelmasta, yritysrahoitusta maaseutuohjelmasta n. 614 tuhatta euroa ja yritysten kehittämispalveluihin myönnettiin n. 46 tuhatta euroa. Euroopan sosiaalirahastosta rahoitettiin maakunnan kehittämishankkeita yli 1,7 miljoonalla eurolla. Maaseudun hanketukea ELY-keskus myönsi n. 222 tuhatta euroa. Maaseutuyritysten koronatukea myönnettiin n. 469 tuhatta euroa.

ELY-keskuksen myöntämät tuet näet tarkemmin rahoituskatsauksesta.

Yrityksille ja yhteisöille haettavana kehittämistukia

Itäsuomalaiset yritykset voivat hakea jatkuvana hakuna kehittämisavustusta, maaseudun yritystukea ja kehittämispalveluja. Voittoa tavoittelemattomat julkiset ja yksityiset yhteisöt ja säätiöt voivat hakea toimintaympäristön kehittämisavustusta. Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 – Suomen rakennerahasto-ohjelmasta on jatkuvana hakuna haettavana rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta ja Euroopan aluekehitysrahastosta ohjelman mukaisiin hankkeisiin. Rahoitusta voidaan myöntää hankkeisiin, jotka lisäävät ihmisten osaamista, työllisyyttä ja osallisuutta.

Euroopan Unioni myöntää Suomelle React-EU-lisärahoitusta covid-19-pandemian aiheuttaman kriisin vahinkojen korjaamiseen ja uuden kasvun luomiseen. Pienet ja keskisuuret kasvuhaluiset ja -kykyiset yritykset voivat hakea Euroopan Unionin myöntämää React-EU rahoitusta kehittämishankkeille, joilla vastataan koronakriisin aiheuttamiin haasteisiin. Voittoa tavoittelemattomat julkiset ja yksityiset yhteisöt sekä säätiöt voivat hakea rahoitusta yritysten toimintaympäristön tai yritystoiminnan kehittymisedellytysten parantamiseen. Nämä rahoitukset ovat haettavissa 31.5.2021 saakka.

Lue ELY-keskuksen tiedote täältä.

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa