16.7.2019

Kansainvälinen nuorisoleiri Kontiolahdella

Kontioniemen Sport Bed Oy:ssä on parasta aikaa käynnissä kansainvälinen nuorisoleiri (15. - 21.7.2019). Mukana leirillä on 13-18-vuotiaita nuoria Luxembourgista, Ranskasta, Saksasta ja tietenkin Suomesta, Joensuun seudulta. Luvassa leirillä on yhteisten työpajojen lisäksi perinteisen Suomi-tietouden välittämistä karjalanpiirakoiden ja saunan avulla sekä yksinkertaistettu ”Finland for dummies" - pikakurssi. Leirin taustalla on ARTour-niminen Leader–hanke, jota täällä Suomessa rahoittaa ja toteuttaa Joensuun seudun Leader –yhdistys.

Mukana leirillä on yhteensä 37 nuorta sekä jokaisesta maasta kaksi ohjaajaa. Joensuun seudulta leirille osallistuu seitsemän nuorta. Jokaisessa hankkeeseen osallistuvassa maassa on oma nuorten ryhmä, joka luo yhdessä paikallisten asukkaiden kanssa erilaisia tapahtumia, esityksiä tai kokoontumisia. Toimintaan osallistuvat nuoret saavat yhdessä ohjaajien kanssa suunnitella ryhmän toiminnan omannäköisekseen. Tämän paikallisen toiminnan lisäksi hankkeessa järjestetään kansainvälisiä leirejä. Leirejä on pidetty Luxemburgissa vuonna 2017, viime kesänä Ranskassa ja nyt parasta aikaa täällä, Joensuun seudulla. Ensi vuonna leiri pidetään Saksassa, Wartburgin alueella.

Seuraa leirin tunnelmia Facebook-sivullamme!

Hankeneuvoja Anna-Maria Hämäläinen, puh. 040-513 9249

Tapahtumia alueella