27.8.2020

Syksyn virtuaaliset kyläillat

Joensuun seudun Leader-yhdistys on muiden maaseututoimijoiden kanssa kiertänyt kyliä ja pitänyt kaikille avoimia kyläiltoja jo parinkymmenen vuoden ajan. Kyläilloissa jaetaan tietoa ajankohtaisista aiheista ja keskustellaan yhdessä kyläyhteisöjen näkymistä.

Korona-kevät siirsi jo osan kylätapaamisista verkkoon ja tulevan syksyn aikana virtuaalisia kyläiltoja jatketaan - kyläilloissa ollaan siis kotona kylillä verkossa. Illoissa kokoonnutaan aina jonkin teeman äärelle. Tiedustelimme kesän aikana kylätoimijoilta, mitä teemoja iltoihin kaivataan. Iltojen aiheet ovat siis tanakasti kiinni meidän kylien arkielämässä.Kutsumme maaseudun asukkaat, kyläläiset, monipaikkaiset, kesäasukkaat tai maaseudulle muutosta haaveilevat mukaan tuleviin virtuaalisiin kyläiltoihin. Nyt kyläelämään pääsee kurkistamaan, vaikkei itse kylillä asuisikaan.

Pidämme illat tiistaisin klo 18. Illat rakentuvat asiantuntijan ja paikallisen kyläkokemusasiantuntijan puheenvuoroista. Lisäksi varaamme aikaa yhdessä tekemiselle, keskustelulle ja kokemusten vaihtamiselle. Liittymislinkin löydät aina tapahtumakalenterista. Muutokset ovat vielä mahdollisia.

• 15.9. Kyläturvallisuus; asumisen turvallisuus ja kylien pelastusryhmätoiminta
  • 22.9. Ympäristö - Vieraskasvit; mitä ne ovat ja mitä niille voi tehdä?
  • 6.10. Kylämaisemista valttikortteja markkinointiin
  • 20.10. Retkeily ja reitit; jokamiehenoikeudet muuttuvassa maailmassa
  • 27.10. Suuri maallemuutto -ilta
  • 10.11. Parhaat jätekäytännöt kylillä
  • 17.11. Liikettä niveliin - kylä ja liikunta
  • 24.11. Kyläkirjat ja kylähistoria; kokemukset tiedon keräämisestä
  • 1.12. Muonitusilta; soppatykkiohjeista bisnekseen
  • 8.12. Virtuaalipikkujoulut: Joulukoristeiden historiaa, askartelua ja lauluja

Leader-yhdistys avustaa ja neuvoo virtuaalisiin kyläiltoihin liittymiseen ja kannustaa kyliä kokoontumaan myös etäkatsomon äärelle. Illat järjestetään osana Kotona kylillä verkossa hanketta, jota rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Hanke kestää vuoden 2020 loppuun saakka.

Lisätietoja: Hankeneuvoja Tanja Airaksinen, puh. 040-513 9249, tanja.airaksinen(a)maakaista.fi