A+ A A-
31.1.2021

Hei nuori - hae tukea MassiMeijeristä!

Hae tukea yritystoimintaasi tai yhdessä kaveriporukan kanssa johonkin yhteiseen toimintaan. 

Voit hakea, jos olet: 

- 13-25-vuotias ja asut Joensuun maaseutualueella, Kontiolahdella, Liperissä, Outokummussa tai Polvijärvellä.  
- hae rahoitusta projekteihin, harrastusvälineisiin, tapahtumiin ja yrittämiseen
- hakijana voi olla vähintään kolmen henkilön ryhmä (yksi täysi-ikäinen vastuuhenkilö, myös yhdistys voi olla vastuuhenkilönä)
- yritysprojekteissa voi olla yksi hakija (hakijan ollessa alaikäinen, mukana täysi-ikäinen vastuuhenkilö).

Haku ja päätöksenteko:

- tukea haetaan alla olevalla lomakkeella
- saatamme kysyä sinulta lisätietoja
- päätöksen saat sähköpostiisi

Tuki, maksatukset ja raportointi:

- projektikohtainen tuki on 100 – 1 000 euroa
- projekteissa edellytetään pieni talkootyö- tai omarahoitusosuus, tuen osuus enintään 90 prosenttia kustannusarviosta
- puolet tuesta maksetaan ennakkoon ja puolet raportoinnin jälkeen
- raportissa kerrotaan mitä tehtiin ja miten onnistuttiin, siihen liitetään kuvia hankinnoista ja laskelma kulujen toteutumisesta.

Hae MassiMeijeriä!

Raportoi MassiMeijeri-projekti

Kysy lisää Anterolta, puh. 040-508 6416 (myös WA), antero.lehikoinen(a)joensuu-leader.net

Löydät meidät Instagramista @jnsseudunleader, lähetä DM!

nuoriso Leader musta PERUSTUNNUS RGB lowres

Massia saaneet kohteet

Team Remppa. Joensuu, Pyhäselkä. Viiden nuoren ryhmä maalaa ja tapetoi Hammaslahden Nuorisoseuran talon nuorisotilaa viihtyisimmäksi. Kustannusarvio on 1100 euroa ja avustus 990 euroa. Avustus käytetään maaleihin, tapetteihin ja muihin kuluihin. Vastuuhakijana on Pyhäselän 4H-yhdistys.

Startti Uimaharjun autokerholle. Joensuu, Uimaharju. Kolme nuorta perustaa Uimaharjuun autokerhon, jossa tavoitteena on järjestää toimintaa nuorille. Mukaan on tulossa kolme 4H-yrittäjää, jotka tekevät autoihin pieniä korjaus- ja huoltotöitä. Avustus käytetään työkaluvaunuihin, hallitunkkiin, siirtovaunuihin ja pukkeihin. Vastuuhakijana on Enon 4H-yhdistys. Kustannukset 1000 €, tuki 900 €.

Inka ja Sara Kanniainen. Outokumpu. #jädekesä, Nuoret kokeilevat kesäkioskitoimintaa Outokummun Rikkarannassa. Kustannusarvio 1007€ ja tuki 906€. Tuki kohdistuu kioskin kalustoon ja tarvikkeisiin.

Viivi Pajarinen. Polvijärvi. Viivin tuutti ja tötterö. Polvijärven 4H-yhdistyksen jäätelökioskin toimintaa monipuolistetaan uusilla tuotteilla, palveluilla ja markkinoinnilla uuden nuoren yrittäjän voimin. Kustannusarvio on 985€ ja tuki 886,50€. Tuki kohdistuu kalustohankintoihin ja markkinointiin.

Jousiampujat. Outokumpu. Kolmen nuoren ryhmä hankkii Outokummun Pukkelon Erän majalle aitoon ympäristöön sijoitettavia riistaa kuvaavia 3d-maalitauluja. Maalitaulut sijoitetaan harjoittelupolulle, jota raivataan siten, että radalla voidaan harjoitella jousimetsästystä ja opastaa muitakin nuoria jousimetsästyksessä. Kustannusarvio 1 100€ ja tuki 990€. Tuki kohdistuu maalitaulujen ja yhden nuorisojousen hankintaan.

Pilke Products. Joensuu. Kaksi ammattikorkeakoulun Y-akatemiassa opiskelevaa nuorta aloittaa Joensuun torille nousevassa Origami-kahvilassa luonnontuotteisiin ja kansanperinteeseen perustuvien jäätelöiden, virvokkeiden ja aterioiden myymisen. Reseptiikkaan on haettu inspiraatiota 1800-luvulta. Luonnontuotteet kerätään sukulaisten metsistä ja tuotteet valmistetaan itse. Kustannusarvio 1 864€ ja tuki 1 000 euroa. Tuki kohdistuu tuotekehitykseen, tarvikkeisiin ja markkinointimateriaaliin sekä markkinointiin.

Saarilan kesäkahvila. Polvijärvi. Kaksi nuorta ottaa vastuulleen Saarilan kotieläinpihalla toimivan kesäkioskin. Kioskissa myydään virvokkeiden sekä suolaisten ja makeiden herkkujen lisäksi kotielänpihan pääsyliput. Tavoitteena nuorilla on tyytyväisten asiakkaiden lisäksi hankkia kokemusta yrittämisestä. Kustannusarvio on 2 460€ ja tuki 1 000€. Tuki kohdistuu kesäkahvilan pienkalustoon ja tarvikkeisiin.

Emilian maatalousapu. Polvijärvi. Nuori 4H-yrittäjä tarjoaa kesän ajan palveluja esimerkiksi puutarhatöihin, mökkien siivoukseen, eläinten aitojen tekoon, laiduntarkkailuun, maalausprojekteihin ja taimien istuttamiseen. Tavoitteena on kesätyöllistyminen ja kokemusten hankkiminen agrologiopintoihin. Kustannusarvio 1130€ ja tuki 1000€. Tuki kohdistuu työvaatteiden ja työssä tarvittavan pienkaluston hankkimiseen.

PoniFani, Kesä 2021 poneillen :). Joensuu, Eno. Nuorten 4H-yritys PoniFani järjestää ponileirejä ja ponipäiviä. Kustannusarvio 1000€ ja tuki 900€. Tuki kohdistuu toimintapäivien ruokailujen ja majoituksen järjestämiseen ja aktiviteettien ja leiritarpeiden hankintaan ja vuokraukseen.

Kesäkioski Ilona on kaikkien ilona! Joensuu, Eno. Nuorten pitämä kesäkioski Ilona Louhiojan uimarannalla. Kustannusarvio 1215€ ja tuki 1000€. Tuki kohdistuu pihapelien, pihakalusteiden, kukkien ja kukkalaatikoiden, työasujen, kioskin koneiden ja tarvikkeiden hankintaan.

Kiekkopojat. Outokumpu. Fresbeegolf välineiden maalikorien, kiekkojen sekä kiekkojen kantamiseen soveltuvien reppujen hankinta. Suunnitellut kokoontaitettavat maalikorit mahdollistavat paikkaan sitomattoman harjoittelun. Välineiden hankinnan tarkoitus on harjoitusmahdollisuuksien parantaminen lajissa kehittymiseksi ja kilpailumenestykseen tähtääminen. Kustannusarvio 1050€ ja tuki 945€.

SUP Louhioja. Joensuu, Eno. SUP-lautailutarvikkeita; pumppuja, varaosia, kanootti-istuimia, kännykkäpusseja sekä mainoksia ja muita tarvikkeita yritystoimintaa varten. Kustannusarvio 915€ ja tuki 823,50€.

Nocturnal ShoeCustoms. Polvijärvi. Nuori 4H-yrittäjä tarjoaa yrityksensä kautta kenkien customoimista (maalaamista) ja muita taideprojekteja. Kustannusarvio 730€ ja tuki 657€. Tuki kohdistuu kenkien maalaamiseen tarvittavien siveltimien, maalien, lakkojen, maaliruiskun ja muiden tarvikkeiden hankintaan.

Herkku ja Helppi, apu arkeen ja juhlaan. Joensuu, Eno. Nuori 4H-yrittäjä tarjoaa apua arjen askareissa, kuten lastenhoidossa, siivouksessa, puuhommissa sekä pihatöissä kaikenikäisille asiakkaille. Yritys myy myös leivonnaisia. Kustannusarvio 1100€ ja tuki 990€. Tuki kohdistuu kodinkoneiden, pihatyökalujen, siivousvälineiden, työvaatteiden sekä mainonnan kuluihin.

Kärki-palvelut: Paten Piha-apu ja Arkipalvelu PK. Liperi. Kaksi 4H-yrittäjää tarjoavat piha- ja puutarhapalveluita Joensuun ja Liperin alueella. Kustannusarvio 960€ ja tuki 864€. Tuki kohdistuu puutarhatyökaluihin ja -koneisiin.