A+ A A-
2.9.2015

Hei, yrittäjä! Investoitko?

 Usein kysyttyä yritysten investointituesta:

Mihin asioihin ja millä kriteereillä tukea voi saada?
Tukea voi saada esimerkiksi laitteiden, koneiden, rakennusten tai muun käyttöomaisuuden hankintaan, rakentamiseen sekä aineettomiin investointeihin esimerkiksi ohjelmistojen, patenttien ja valmistusoikeuksen hankintaan.

Kuka voi hakea tukea?
Tukea voi hakea vähintään 18-vuotias luonnollinen henkilö, osakeyhtiö, avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja osuuskunta - pieni tai keskisuuri yritys tai maatila.

Mikä on tukiprosentti/euromäärä?
Investoinnin minimi 6 000 euroa, josta tuen osuus on 35 prosenttia. Tuki maksetaan 2-3 erässä. Tarvitset aina myös omaa rahaa investointien toteuttamiseen.

Mistä löytyy hakemusmalleja, lomakepohjat jne.?
Malli hakulomakkeesta löytyy suomi.fi-palvelusta hakusanoilla "3305 Yritystukihakemus". Varsinainen tukihakemus jätetään sähköisesti Hyrrä-palvelussa.

Kuka voi/osaa auttaa ja miten hakemukset käytännössä tehdään?
Kun sinulla on ajatus, idea tai valmis investointisuunnitelma ota yhteyttä Keski-Karjalan Jetinan toimiston väkeen tai KETIn yritysneuvojiin. Yksin ei kannata tukihakemuksen kanssa hääriä, me autamme sinua.

Milloin voin toteuttaa suunnittelemani investoinnin?
Tukea haetaan sähköisesti Hyrrä-palvelussa. Kun tukihakemus tulee vireille, sinulle tulee tästä erikseen ilmoitus. Tämän jälkeen voit aloittaa hommat. Näin hakuprosessi etenee.

Milloin tukea haetaan ELYstä ja milloin Leaderistä?
Keski-Karjalan Jetina rahoittaa pienten ja keskisuurten yritysten, paikallisia palveluja turvaavia ja toimintaansa kehittäviä yrityksiä. Myös nuorten yrityksiä, uusia kokeiluja, sosiaalista alaa ja verkostoitumista lisäävää yritystoimintaa. ELY-keskus puolestaan rahoittaa pääsääntöisesti kasvuyrityksiä sekä maatalouden ensiasteen jalostusta koskevia hankkeita.

Ollaan yhteydessä!

 

Keski-Karjalan
Jetina ry

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!