A+ A A-
13.11.2019

Uudet reittien levähdyspaikat ja infotaulut tulossa Rääkkylän saarille

Saimaan saariston kehittämisyhdistys on saanut Keski-Karjalan Jetina ry:ltä myönteisen hanketukipäätöksen reittien varrelle rakennettaviin levähdyspaikkoihin ja infotauluihin. Hankerahoitus myönnettiin haetunlaisena. Kokonaiskustannusarvio on 56391,22€, jossa on mukana yksityinen rahoitus ja talkootyö. Hankkeen toteutusaikaa on vuoden 2020 loppuun saakka. Maaseudun reuna-alueilla tarvitaan toimia elinvoimaisuuden lisäämiseksi ja kehittämiseksi.

Hankerahoituksen avulla rakennetaan Rääkkylän saarten reitistöjen varrelle kaksi levähdyspaikkaa - Varpasalon puolella Heinälahteen, kosteikon ja järven äärelle sekä Oravisalossa Pässiniemen uimarannalle. Näissä paikoissa on saaristoalueelle ominaisia rantanäkymiä parhaimmillaan. Viralliset taukopaikat lisäävät reittien ja alueen viihtyisyyttä, joten toivomme niiden palvelevan eri tasoisia liikkujia ja retkeilijöitä. Levähdysalueita ei aiota rakentaa perinteiseen ”penkki, pöytä, nuotio ja makkaratikut” -tyyliin. ”Kesällä 2019 avautui Hakoniemi – Luova Tila -residenssi Oravisaloon. Residenssin pyörittäjänä Lehvosen Ville suorastaan säkenöi ideoita ja siitäkös ajatus sitten lähti! Meillä alkoi hahmottumaan jo kauan suunnitelmissa olleiden levähdyspaikkojen toteutustapa,” kertoo hankekoordinaattori Sari Hirvonen.

Levähdyspaikat rakennetaan taiteen keinoin käyttäen toteutuksessa perinnerakentamista. Rakentajana toimii Hannes Hyvönen. Levähdyspaikoista itsessään tulee nähtävyyksiä. Visuaalisesti kiinnostavat kohteet yhdistävät retkeilyn, liikkumisen, luontokokemuksen, perinnerakentamisen ja taiteen. Hannes Aleksi Hyvönen on graafinen suunnittelija, taiteilija ja hirsiveistäjä, joka on vilahdellut myös Huvila & Huussi -ohjelmassa. Vuonna 2017 Rakennustaiteen seura myönsi hänelle Erik Kråksröm -puurakennuspalkinnon. Hyvönen on aktiivisesti pyrkinyt nostamaan hirsialan ja käsinveistämisen tietoutta omalla tekemisellään. Hannes Hyvösen töistä tarkemmin liitteenä olevassa portfoliossa. Levähdyspaikkojen lisäksi saarille pystytetään neljä infotaulua, jotka kertovat alueen historiasta, Saimaan norpasta ja luonnosta. Myös Kivisalmipuistossa oleva palvelukarttataulu uusitaan, koska sen tiedot ovat vanhentuneita.

”Kiitos hankkeiden toteutumismahdollisuuksista kuuluu paikallisille ihmisille ja luonnollisesti Ely -keskukselle ja Keski-Karjalan Jetina ry:lle. Yhteistyö on ollut hyvää. Suunnittelussa on saatu tukea monelta oman alansa osaajalta. Tässä uudessa projektissa yhdistyy monta mennyttä ja menossa olevaa hanketta ja tarkoitusta. Näistä päästään nauttimaan ensi kesänä,” kertoo Hirvonen.

Lisätietoja: Saimaan saariston kehittämisyhdistys, hankekoordinaattori Sari Hirvonen, puh. 040 528 4199.

Tapahtumia alueella

Keski-Karjalan
Jetina ry

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!