A+ A A-

Tapahtumakalenteri

 

Ilmasto

Ravinteiden kierrätyksen tuloskiertue Joensuussa


30.1.2019, 8:30 - 17:00
       Länsikatu 15, Joensuu


 

Ravinteiden kierrätyksen kärkihankkeen tuloskiertue 30.1. Joensuussa - tule mukaan!
Kuinka saamme vesistöt kuntoon ravinteiden kierrätyksen avulla? Miten eloperäisistä sivuvirroista jalostetaan jätteen sijasta arvotuotteita? Ravinteiden kierrätyksen kärkihankkeissa on kolmen vuoden aikana käynnistynyt yhteensä yli sata toimenpidettä. Tule Tiedepuistoon 30.1. kuulemaan mitä on saatu aikaan!

Juha Sipilän hallituksen Kiertotalouden läpimurto, puhtaat ratkaisut käyttöön -kärkihankkeella parannetaan muun muassa ravinteiden hyötykäyttöä sekä tehostetaan toimia Itämeren ja vesien suojelemiseksi. Kärkihankekiertueella esitellään rahoitettujen hankkeiden tuloksia ja edistetään alueellista yhteistyötä.

Joensuun tulostapahtumassa kuullaan, miten paikallisista sivuvirroista tehdään lannoitteita ja kuinka yrityssymbiooseilla parannetaan alueiden elinvoimaa. Esillä ovat myös kaupunkien ravinnekierrot, uudet valumavesien puhdistusratkaisut sekä metsätalouden näkökulma ravinnekierrätykseen.

"Tapahtumassa pääset kuulemaan innovaatioita kehittävien yritysten tarinoita ja verkostoitumaan aihekohtaisissa keskusteluissa. Mukana ovat niin sivuvirtojen prosessoinnin, uusiutuvan energiantuotannon kuin vesien puhdistuksen ammattilaiset", projektipäällikkö Arja Nykänen ympäristöministeriöstä kertoo.

”Kärkihanketoimenpiteet edistävät alueellista kiertotaloutta, johon löytyy runsaasti mahdollisuuksia myös Pohjois-Karjalassa. Tiedepuistossa kohtaavat yrittäjät, tutkijat, kehittäjät ja muut ravinteiden kierrätyksen yhteistyöstä kiinnostuneet tekijät. Tule mukaan tulostapahtumaan!" kehottaa Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen johtaja Janne Kärkkäinen Pohjois-Karjalan ELY-keskuksesta.

Aika: 30.1.2019 klo 8:30-17:00
Paikka: Tiedepuisto, Temple of Challenge, Länsikatu 15, 80110 Joensuu

Ilmoittaudu 22.1.2019 mennessä

Ympäristöministeriö

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa