A+ A A-

Tapahtumakalenteri

 

Vaara-Karjala

Maisemapäivä Nurmeksessa


20.10.2020, 12:00 - 16:00
       Ikolan museo, Kotiniementie 2, Nurmes


 

Tervetuloa kansainvälisenä maisemapäivänä Nurmeksen Ikolan museolle tilaisuuteen, jossa katse on vahvasti maisemassa. Ensin tutustumme maisemaan sisätiloissa ja käymme läpi verkossa olevia, maisemaan ja karttoihin liittyviä avoimen datan aineistoja. Kahvikupposen jälkeen siirrymme maastoon perehtyen alueen maisemakohteisiin ja hoidon näkökulmiin.

OHJELMA

klo 12–14
– Mikä on kansainvälinen maisemapäivä ja päivän toimijat, Päivi Jokinen, Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset.
– Maisema kartalla, avoimet aineistot verkossa (vanhat kartat, Metsään.fi, vieraslajit.fi, paikkatietoikkuna ja karttapaikka), Reeta Rönkkö, Maaseudun Sivistysliitto
– Esimerkki Ikolan museon ja lähitilojen yhteistyön mahdollisuuksista, Meri-Anna Rossander, Nurmeksen museo ja Hanna Keski-Karhu, Pohjois-Karjalan ELY-keskus

 

klo 14–16
– Lähiympäristössä maisemakävely, keskustelua hoidon näkökulmista, tekijöistä ja rahoitusmahdollisuuksista.

Maastoon mukaan säänmukainen varustus. Kävelymatkaa kertyy yhteensä 1,5–2 km. Noudatamme THL:n suosituksia koronapandemian hillitsemiseksi. Mukaan otamme enintään 20 osallistujaa. Tilaisuuden järjestävät Yhteinen ympäristö – elinvoimaa ympäristöstä – ja Sopeutumiskyvyllä uusiutumista ja liiketoimintaa maaseutumaisemaan -hankkeet yhteistyössä Nurmeksen museon kanssa.

Ilmoittautuminen 19.10. mennessä: https://tapahtumat.metsakeskus.fi/Default.aspx?tabid=420&&id=10384   

Lisätiedot:Päivi Jokinen, paivi.jokinen(at)maajakotitalousnaiset.fi, puh. 040 301 2409
Reeta Rönkkö, reeta.ronkko(at)msl.fi, puh. 050 326 7889

Kansainvälinen maisemapäivä 20.10. liittyy eurooppalaiseen maisemayleissopimukseen, jonka tavoitteena on suunnitella, hoitaa ja suojella kaikenlaisia maisemia. Sopimukseen kuuluvatkin sekä kauniit että arkiset maisemat, niin maaseudulla, luonnossa kuin kaupungissa.

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa