A+ A A-

Tapahtumakalenteri

 

Kylät ja yhdistykset, Maa- ja metsätalous, Ruoka, Yrittäjyys, Koko alue

Näkökulmia kotimaisen ruoantuotannon ja maaseudun elinvoimaisuuteen webinaari


11.6.2021, 12:00 - 15:00
       webinaari


 

Tervetuloa mukaan webinaariin & ideapajaan pe 11.6.2021 klo 12-15: Näkökulmia kotimaisen ruoantuotannon ja maaseudun elinvoimaisuuteen

Oletko ollut webinaarissa, jossa kaikilla puhujilla on sama aihe? Tässä tilaisuudessa tapahtuu niin. Lavalle tulevilla vaikuttajilla on sama otsikko: Näkökulmia kotimaisen ruoantuotannon ja maaseudun elinvoimaan – mitkä viisi asiaa sinun mielestäsi pitäisi ainakin huomioida? Sinun ajatuksesi, näkemyksesi ja odotuksesi ovat myös tärkeitä. Siksi haluamme kutsua sinut ja muut sankoin joukoin mukaan.  

Nuorten ideat, ruokakulttuurit, markkinat, maaseudun palvelut, sateet, helteet, tuotannon kannattavuus, elintarvikkeiden kotimaisuus, hiiliviljely, luonnon monimuotoisuus, älymaaseutu, innovaatioekosysteemit, ruokainnostus, ravitsemus, kuntien elintarvikehankinnat, turvekeskustelut, jaksaminen, modernit energiateknologiat, metsäpolitiikka ja monet muut tällä hetkellä kuumat aiheet kertovat jotakin tulevasta. Mitä ainakin pitäisi huomioida elinvoimaisuudessa? Tervetuloa kuulemaan viimeisimmistä käänteistä, maistelemaan kanssamme elinvoimaisuutta ja vaihtamaan ajatuksia ruoantuotannon ja maaseudun tulevaisuudesta, visiosta ja suunnasta sekä hahmottamaan konkreettisia tekemisiä sen toteutumiseksi.  

Ilmoittautumiset viimeistään keskiviikkona 9.6. maaseutuverkoston kalenterin kautta.

Tilaisuuden keskustelua on mahdollista seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #elinvoimaa. Tapahtuma toteutetaan virtuaalisena. Osallistumislinkin saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tilaisuutta edeltävänä päivänä.  

Ohjelma:  

12:00                Tervetuloa!
Maaseutuverkostopalvelut

12:05                Tilaisuuden avaus
ylijohtaja Matti Puolimatka, Ruokavirasto  

12:20                Näkökulmia kotimaisen ruoantuotannon ja maaseudun elinvoimaan – mitkä viisi asiaa sinun mielestäsi pitäisi ainakin huomioida?
Juha Marttila, johtokunnan puheenjohtaja, MTK Johanna Mäkelä, ruokakulttuurin professori, Helsingin yliopisto Juha Tenho, maatalousyrittäjä, Tenhon tila Arto O. Salonen, professori, Itä-Suomen yliopisto Mikael Pentikäinen, toimitusjohtaja, Suomen yrittäjät Juha-Matti Markkola, verkostoasiantuntija, Ruokavirasto  

13:50                Jaettu visio rakentuu pala palalta – esitysten nostamien oivallusten ja ajatusten jakamista virtuaalialustan mahdollistamissa pienryhmissä.
Rikasta ja anna viljelijöiden ja muiden yrittäjien, startuppien ja konkareiden, kehittäjien, alueiden ja muiden näkökulmien näkyä vapaasti. Luomme yhdessä uutta.  

14:10                Tauko  

14:25                Paneelikeskustelu pienryhmissä nousseiden teemojen, ajatusten ja kysymysten pohjalta
Juha Marttila, johtokunnan puheenjohtaja, MTK Johanna Mäkelä, ruokakulttuurin professori, Helsingin yliopisto Juha Tenho, maatalousyrittäjä, Tenhon tila Arto O. Salonen, professori, Itä-Suomen yliopisto Mikael Pentikäinen, toimitusjohtaja, Suomen yrittäjät Juha-Matti Markkola, verkostoasiantuntija, Ruokavirasto  

14:50                Jatkoaskeleet & tulevaisuuden suunnitelmat
ylijohtaja Matti Puolimatka, Ruokavirasto

15:00                Tilaisuus päättyy  

 

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa