21 yritystä mukana Sami Kurosen makumatka Pohjois-Karjalassa -TVohjelmassa

huhtikuu 26, 2022

Suomen tunnetuimpiin TV- ja radiojuontajiin kuuluva Sami Kuronen tutustuu Pohjois-Karjalan matkailukohteisiin ja makuihin uudessa Sami Kurosen makumatka Pohjois-Karjalassa -TVohjelmassa. Ohjelman ensimmäisellä kaudella Kuronen oli makumatkalla Saimaalla. PohjoisKarjalan kuvaukset tapahtuvat toukokuun loppupuolella. Jaksot esitetään Nelosella ja Ruudussa juhannuksen jälkeen. Maakunnasta esitetään kuusi noin puolen tunnin jaksoa Joensuusta, Joensuun seudulta, Ilomantsista, Kolilta, Nurmeksesta ja Keski-Karjalasta.

- Tämä on koko maakunnalle upea mahdollisuus päästä näyttämään matkailun helmiä ja ennen kaikkea yrittäjien ja matkailukohteiden mielenkiintoisia tarinoita karjalaisen makumaailman äärellä. Sekä ohjelmaan osallistuvat yritykset että ohjelman tekijät odottavat kovasti projektin toteutumista ja sen positiivisia vaikutuksia matkailukysyntään, sanoo markkinointikoordinaattori Anne Kokkonen VisitKareliasta.

Ohjelman tuotanto rahoitetaan VisitKarelian ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton yhteisen hankkeen kautta. Hankkeen nimi on Työntekijöitä ja matkailijoita Pohjois-Karjalaan 2022–2023 ja toteutusajankohta 1.3.2022–31.12.2023. Hanke on saanut rahoitusta Pohjois-Karjalan maakuntaliitolta 390 000 euroa.

- Hankkeeseen sisältyy muun muassa TV-ohjelman ja siihen liittyvien markkinointikampanjoiden toteutus. Hankkeeseen osallistuville yrityksille järjestetään valmennus, jonka myötä ne hallitsevat paremmin mediayhteistyötä ja oppivat hyödyntämään markkinointinäkyvyyttä yhdessä monikanavaisesti, kertoo markkinointipäällikkö Heli Räsänen Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta.

Pohjois-Karjalassa TV-sarjan toteuttamisessa on mukana 21 yritystä: Valamon luostari, Ravintola Kielo, Another Doggy, Huoneistohotelli Lietsu, Taitokortteli, Puromäen puutarha, Kontiolahti Outdoor, Kalastusretket, Hermannin Viinitila, Parppeinpirtti, Möhkön Manta, Break Sokos Hotel Koli, Pielisen Retki, Seikkailuyhtiö Vaara, Koli Freetime, Pielisen Kalajaloste, Puukarin Pysäkki, Break Sokos Hotel Bomba, Laitalan Lomat, Ruokkeen Lomakylä, Villa Ruusula ja Sirolan tila.

Hankkeessa järjestetään myös yhteistuotteiden luomiseen ja yhteismarkkinointiin keskittyvä valmennus, jonka lopputulokset kootaan VisitKarelian verkkosivuille myöhemmin hankkeen aikana toteutettavien kampanjoiden osaksi.

- Tavoitteena on, että hankkeen myötä syntyy uusia, kuntarajat ylittäviä yhteistuotteita tai jo olemassa olevat matkailutuotteet kehittyvät ja muodostuvat uudeksi kokonaisuudeksi, Anne Kokkonen kertoo.

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot