Niitty katolla - opit viherkaton tekoon

kesäkuu 28, 2022

Kiihtelysvaaran kirkonkylälle kotiseutumuseolle on siirretty kesän aikana vanha luhtiaitta Leader-hankkeena. Aitta saa päälleen viherkaton, kun elokuun ensimmäisellä viikolla luhtiaitalla pidetään viherkattokurssi. 

Viherkatteeksi tulee niitty. Niitty on kattomateriaalina paitsi kaunis ja myös monimuotoinen. Kurssipäivien aikana käydään läpi mitä viherkattoa tehdessä tulee huomioida, kuinka katto rakentuu. Niittykaton tekoon päivissä opastaa kiteeläinen rakennusalanyrittäjä Petri Karjalainen. 

Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan ja oppimaan kuinka viherkatto tehdään. Oppeja ja kokemusta katon tekoon voi harjoitella molempina koulutuspäivinä, tai tulla mukaan vain toiseen päivään. Koulutuspäivät ovat osallistujille maksuttomia. Ilmoittautuminen viimeistään 2.8.2022: msl.fi/tapahtuma/viherkatto  

Tilaisuuden järjestää Yhteinen ympäristö – elinvoimaa ympäristöstä-hanke yhdessä Kiihtelysvaara-Seuran kanssa. Yhteinen ympäristö -elinvoimaa ympäristöstä -hanke on Maaseudun Sivistysliiton ja Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten/ProAgria Itä-Suomen yhteishanke, ja se kehittää ympäristönhoitoon liittyvää yrittäjyyttä ja palvelutarjontaa Pohjois-Karjalan alueella.  

Lisätiedot:

Maaseudun Sivistysliitto:
Timo Reko, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 050 322 6798 

Kiihtelysvaara seura:
Pirkko Koljonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 040 542 7584  

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot