Järvi-Suomi hakee ideoita vihreään siirtymään

tammikuu 16, 2023

Vihreän siirtymän kehittämishankkeisiin on v. 2023 tarjolla ennätysmäärä rahaa. 16.1. – 17.2.2023 järjestetään ideahaku, jossa ELY-keskukset ja maakuntaliitot arvioivat ja antavat palautetta ideoista. Mahdollisten rahoituslähteiden tunteminen ei ole tarpeellista etukäteen.

Vihreä siirtymä tarjoaa Järvi-Suomelle ratkaisijan roolia. Vuonna 2023 vihreän siirtymän kehittämishankkeisiin on tarjolla ennätysmäärä rahaa. Hankevalmistelun helpottamiseksi toteutetaan ensimmäistä kertaa ideahaku otsikolla ”Hiilineutraali Järvi-Suomi”.

Järvi-Suomeen (Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Keski-Suomi, Kymenlaakso, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo) haetaan ilmastonmuutoksen hillintään ja sopeutumiseen sekä kiertotalouteen liittyviä ideoita. Toimialoista haussa halutaan nostaa erityisesti esiin matkailu, sekä ruokajärjestelmä kokonaisuudessaan pellosta pöytään ja pidemmällekin. Myös näiden ulkopuoliset ideat ovat tervetulleita.

Haussa hankeidea hahmotellaan lyhyesti, eikä esim. mahdollisia rahoituslähteitä tai -ehtoja tarvitse tuntea. ELY-keskusten sekä maakuntaliittojen asiantuntijat antavat osallistujille palautteena vinkkejä mahdollisista rahoitusvälineistä ja muista linjauksista. Rahoitusvälineitä ovat mm. Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), yhteinen maatalouspolitiikka (CAP27) ja oikeudenmukainen siirtymä (JTF).

Ideahakuun osallistuneet päättävät ideansa jatkokehittelystä ja eri rahoituskohtaisiin hakuihin osallistumisesta vapaasti oman harkintansa mukaan. Rahoitushakuihin voi osallistua myös ilman ideahakua, eikä ideahausta saa lisäpisteitä arvioinneissa.

Ideahahmotelmat jätetään 16.1. – 17.2.2023 välisenä aikana Etelä-Savon ELY-keskukselle.

Katso ideahaun yksityiskohtaisempi kuvaus ja osallistumisohjeet ELY-keskuksen verkkosivuilta.

Järvi-Suomi kattaa seuraavat maakunnat: Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Keski-Suomi, Kymenlaakso, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo. Prosessia koordinoi Järvi-Suomen maaseudun ympäristö- ja ilmasto-ohjelman verkoston rahoitusasiantuntijoista koottu ryhmä.

Lisätietoja Pohjois-Karjala:

Eira Varis, aluekehitysjohtaja, Pohjois-Karjalan liitto
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 050 307 4806

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot