Tärkeät arjen maisemat, vastaa maisemakyselyyn!

tammikuu 23, 2023

Minkälainen on sinulle arjessa tärkeä maisema? Miten maisemista voitaisiin pitää huolta paremmin? Miten maisemia ja maisemapolitiikkaa tulisi kehittää? – Vastaa maisemakyselyihin!

Ympäristöministeriön tavoitteena on alkaa valmistella maisemien hoitoa, suojelua ja suunnittelua koskevia strategisia linjauksia vuoden 2023 aikana. Suomen ympäristökeskuksen tutkijat keräävät linjausten valmistelun tueksi tietoa kahdella kyselyllä. Molemmat kyselyt toteutetaan yhteistyössä ympäristöministeriön kanssa. Kyselyihin voi vastata 31.1.2023 saakka.

Kaikille avoin kysely

Avoin kysely on suunnattu kaikille maisemista kiinnostuneille, ja sillä selvitetään, minkälaiset asiat ovat ihmisille tärkeitä erityisesti arjen maisemissa ja minkälainen maisemiin liittyvä osallistuminen ja vaikuttaminen voisi kiinnostaa. Kyselyllä tutkijat haluavat myös selvittää, mihin ollaan tyytyväisiä ja mikä maisemien tulevaisuudessa mahdollisesti huolestuttaa.

Avoin kysely maisemista (webropol)

Asiantuntija- ja toimijakysely

Toinen kysely on suunnattu erityisesti niille asiantuntijoille, organisaatioille, yhteisöille ja muille toimijoille, joiden toiminta vaikuttaa maisemiin tai joiden toimintaan maisemilla on vaikutusta. Kyselyssä selvitetään, mitä maisemapolitiikassa tulisi nostaa esille sekä miten maisemia tulisi suojella, hoitaa ja suunnitella. Tutkijoita myös kiinnostaa, mitkä ovat mahdolliset kehityskohteet, joihin maisemapolitiikalla voitaisiin vaikuttaa.

Asiantuntijoille, organisaatioille, yhteisöille ja muille toimijoille suunnattu kysely (webropol)

Tutkijat toivovat vastauksia kyselyihin kaikkialta Suomesta. Kaikki vastaukset ovat tärkeitä tutkimuksen kannalta. Lue lisää maisemakyselyistä ja maisematyöstä ymparisto.fi-verkkosivuilta.

Lisätietoja

Tutkija Nina Ahola
Suomen ympäristökeskus SYKE
p. 0295 252 232
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot