KAIPO-verkko jakaa vesitutkimusreppuja kyläkouluille Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa

maaliskuu 17, 2023

Vesitutkimusreppujen tarkoitus on kannustaa lapsia ja nuoria tutustumaan lähivesien tilaan. Reppuja on jaossa 40 kappaletta.

Kainuun ja Pohjois-Karjalan vesistökunnostusverkostojen vahvistamishanke eli KAIPO-verkko lahjoittaa vuoden 2023 aikana vesitutkimusreppuja ensisijaisesti Kainuun ja Pohjois-Karjalan kyläkouluille kannustamaan lapsia ja nuoria tutustumaan lähivesien tilaan.

Tutkimusrepun avulla koululaiset pääsevät tekemään lähivesitutkimuksia veden laadusta ja vesieliöstöstä ja samalla aktivoi koululaisia tutustumaan veteen monin eri tavoin. Vesirepun avulla koululaiset voivat analysoida ja seurata muun muassa paikallisvesistön lämpötilaa, näkösyvyyttä, sinilevätilannetta, sameutta, happamuutta, happipitoisuutta ja virtaamaa eri vuodenaikoina ja vuosina. Suomen ympäristökeskuksen kehittämä reppu sisältää kenttäohjeet, kemikaalit, näyteastiat ja lämpömittarin. Standardirepun varustuksiin on lisätty vedenkestävät vesiötökkäkortit, kaksoisluuppi ja erillinen näkösyvyyslevy. Reppuja on jaossa Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa yhteensä 40 kpl.

Lisätietoja ja ohjeita repun käyttöön löytyy Vesi.fi-sivustolta Lähivedet tutuksi -opintokokonaisuudesta.

KAIPO-verkko

KAIPO-verkossa, eli Kainuun ja Pohjois-Karjalan vesistökunnostusverkostojen vahvistamis-hankkeessa tehostetaan vesien kunnostustoimintaa ja osaajien verkostoitumista. Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset järjestävät yhteistyössä Kainuun ja Pohjois-Karjalan ELY-keskusten kanssa neuvontaa sekä koulutuksia. Hanketta hallinnoi Kainuun ELY-keskus ja sitä rahoittaa ympäristöministeriön vesiensuojelun tehostamisohjelma.

KAIPO-verkko järjestää vesistökunnostusnäytöksiä, kunnostuskohdevierailuja ja tilaisuuksia, joissa kerrotaan paikallisten vesien tilasta ja erityispiirteistä, vesistökunnostusten toteuttamisesta, rahoituksesta ja avustusmahdollisuuksista sekä tiedotetaan vesiin liittyvien kansalaishavaintojen tekemisestä ja vaikuttamismahdollisuuksista.

Vesitutkimusrepputilaukset ja muut yhteydenotot
Pohjois-Karjala
Päivi Jokinen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.,
puh. 040 301 2409

Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Itä-Suomi ry
www.proagria.fi/hankkeet/kaipo-verkko

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot