Valtakunnallinen yritysten omistajanvaihdosten neuvonnan hakupalvelu julkaistu – auttaa löytämään paikallisen neuvojan Pohjois-Karjalasta

lokakuu 30, 2023

Maaseutu.fi 30.11.2023

Valtakunnallinen yritysten omistajanvaihdosneuvonnan hakupalvelu on julkaistu 24. lokakuuta. Hakupalvelussa omistajanvaihdoksesta kiinnostunut asiakas saa kotipaikkakuntansa tai maakuntansa ilmoittamalla tiedot alueen maksutonta omistajanvaihdosneuvontaa tarjoavista toimijoista.

Hakupalvelu koostuu yli 120 julkisesta ja yksityisestä toimijasta, jotka antavat matalan kynnyksen neuvontaa yrityksen ostamista, myymistä tai sukupolvenvaihdosta suunnitteleville nykyisille ja tuleville yrittäjille. Hakupalvelussa tarjottava neuvonta on asiakkaalle maksutonta. Neuvonnassa yrittäjää autetaan edistämään omistajanvaihdosta ja löytämään tarvittavat asiantuntijapalvelut omistajanvaihdoksen toteuttamiseksi.

Hakupalvelun myötä eri toimijoiden neuvontapalvelut ympäri Suomea löytyvät helpommin yhdeltä sivulta. Hakupalvelussa on mukana kuntien elinkeinotoimia ja -yhtiöitä, ProAgria, Suomen metsäkeskus, Suomen Yrittäjien aluejärjestöjä, Uusyrityskeskuksia sekä yritysvälittäjiä.

Hakupalvelussa on yhteensä 8 omistajanvaihdosneuvonnan tarjoajaa Pohjois-Karjalasta. Alueella neuvontaa tarjoavat seuraavat organisaatiot:

  • Business Joensuu
  • Finnvera · Kontionloikka
  • Lieksan Kehitys Oy LieKe
  • Lipertek
  • PIKES
  • Suomen metsäkeskus
  • Suomen Yrityskaupat

”Yhä useammin yrityksen potentiaaliset ostajat tulevat paikkakunnan ulkopuolelta. Näin on etenkin Kolin ja Lieksan matkailuyritysten parissa. Yhteistyön ja valtakunnallisen näkyvyyden ansiosta sekä myyjä että ostaja saavat asiantuntevaa palvelua omalta paikkakunnaltaan ja entistä useampi myynnissä oleva yritys saa jatkajan”, toteaa Satu Lukkarinen Lieksan Kehitys Oy:sta.

Hakupalvelu on luotu maaseutuyritysten omistajanvaihdosekosysteemin kehittämiseen keskittyvässä hankkeessa. Seinäjoen ammattikorkeakoulun koordinoiman hankkeen kumppaneina ovat Suomen Yrittäjät ry, Suomen Uusyrityskeskukset ry sekä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto. Hankkeen rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.

Tutustu hakupalveluun tästä.

Lisätietoa:

Juha Tall,
projektipäällikkö,
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
P. +358 40 86 80 197
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot