Nuoren viljelijän aloitustuen korkotukilainojen nostolupien haku on mahdollista

marraskuu 01, 2023

Ruokavirasto 1.11.2023

Viljelijät voivat nyt hakea heille tänä vuonna myönnettyjen nuoren viljelijän aloitustukien korkotukilainojen nostolupia. Nostolupia haetaan Ruokaviraston Hyrrä-asiointipalvelussa (https://hyrra.ruokavirasto.fi).

Huolellisesti laadittu hakemus nopeuttaa käsittelyä. Ohjeita hakemuksen tekemiseen on Ruokaviraston verkkosivuilla. Alueelliset ELY-keskukset neuvovat hakemuksen täyttämisessä. ELY-keskukset aloittavat päätösten tekemisen nostoluvista sitä mukaa kuin viljelijät tekevät hakemuksia niistä.

Aloittava viljelijä voi saada varainsiirtoveroa koskevan verovapaustodistuksen jo ennen kuin ELY-keskus on tehnyt päätöksen korkotukilainan nostoluvasta.

Maatalouden investointi- ja aloitustukien ehdot uudistuivat tänä vuonna uudelle EU-rahoituskaudelle. Uusien ehtojen mukaisten tukien haku alkoi huhtikuussa ja tukipäätösten tekeminen kesäkuussa.

Tällä hetkellä ELY-keskukset ovat tehneet noin 280 päätöstä korkotukilainoista ja suunnilleen saman verran korkotukilainahakemuksia on vielä käsittelemättä. Korkotukilainaa on myönnetty yhteensä 44 miljoonaa euroa. Eniten korkotukilainaa on haettu nuoren viljelijän tilanpidon aloittamiseen, lähes 18 miljoonaa euroa. Seuraavaksi eniten korkotukilainoja on haettu lypsykarjanavettainvestointeihin ja varastojen rakentamisiin.

Maatalouden investointien korkotukilainan nostolupia ei voi vielä hakea. Myöskään tänä vuonna myönnettyjen maatalouden investointi- ja aloitustukien avustusten maksujen haku ei ole vielä mahdollista. Ruokavirasto tiedottaa, kun näiden nostolupien ja maksujen haku alkaa.

Lisätietoja tuenhakijalle:
www.ruokavirasto.fi/aloitustuki

Lisätietoja medialle:
Erityisasiantuntija Tommi Alanko
puh. 040 679 0940
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot