Pohjois-Karjalan viljatuoteperhe Kukki lanseerataan markkinoille

joulukuu 04, 2023

Pohjois-Karjalan viljatuoteperhe lanseerataan markkinoille joulukuussa. Pohjois-Karjalan viljatuoteperheen tunnistaa Kukkilinnusta. Kukkilintu on karjalainen onnen, rakkauden ja valon symboli. Kukki-tuotteiden vilja kasvaa puhtaassa pohjoiskarjalaisessa järvi- ja vaaramaisemassa. Korkealaatuinen vilja jalostetaan perinteikkäässä yli 70 vuotta vanhassa Saarion Myllyssä Kiteen meijerin rannassa. Myllyrakennus on kulttuurihistoriallisesti suojeltu rakennus.     

Kukki -viljatuoteperheen vilja tulee pohjoiskarjalaisilta viljatiloilta, jotka sijaitsevat valtakunnallisesti merkittävissä maisemakohteissa: Ahlqvistin tilalta Tohmajärven Saarion kylältä ja Kumpulan perinnetilalta Ilomantsista. Veli-Matti Ahlqvistin luomutilalla viljellään noin parin sadan hehtaarin alalla luomuohraa, -kauraa, -vehnää -ruista ja -tattaria. Joonas Potkosen Kumpulan perinnetilalla on 200 hehtaaria peltoa ympäri Ilomantsia, Joensuun Koveroa myöten. Viljelyksessä on ohraa, ruista, hernettä, kuminaa, rypsiä, kauraa sekä heinänsiementä ja auringonkukkia.  Tuottajaverkostoa tullaan pikkuhiljaa laajentamaan, kun tuotteiden menekki kasvaa kaupoissa, ammattikeittiöissä ja leipomoissa.

Alkuvaiheessa Kukki-viljatuoteperheestä tuodaan markkinoille viisi tuotetta: ruisjauho, luomuruisjauho, ohrasuurimo, luomuhernerouhe ja luomukaurajauho. Kukki -viljatuoteperheen logistiikan hoitaa liperiläinen Jaakkolan Elintarviketukku. Alkuvaiheessa tuotteita on saatavissa Citymarket Pilkosta ja Joensuun Prismasta.

- Tulemme järjestämään tuote-esittelytilaisuuksia kaupoissa. Maistatamme luomuhernepihvejä ja ohrapilahvia. Haluamme viedä eteenpäin viestiä siitä, että paikallista ohraa voi käyttää riisin ja pastan sijasta lisukkeena. Ohrasta tulee myös todella maistuva uunipuuro!  toteaa hankevastaava, yritysasiantuntija Johanna Rinnekari MKN Itä-Suomesta / ProAgria Itä-Suomesta

Kukki-viljatuoteperheen maatiloilla harjoitetaan ympäristövastuullisesti, kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti uudistavaa viljelyä. Uudistava viljely on kokonaisvaltaista, koko ekosysteemiä elvyttävä viljelytapa. Käytännössä se tarkoittaa, että hyvän sadon lisäksi tavoitellaan maaperän kasvukunnon parantamista, luonnon monimuotoisuuden ja maan hiilivaraston kasvua sekä toimivaa vesitaloutta. Maatiloilla on merkittävä asema maiseman ja ympäristön hoitajina, maaseudun elävöittäjinä. Haluamme tuottaa puhdasta, korkealaatuista, paikallista ruokaa. Yhteistyössä syntyy makuja, joilla on juuret!

Pohjois-Karjalan Kukki-viljatuoteperhe on kehitetty MKN Itä-Suomen / ProAgria Itä-Suomen hallinnoimassa Pohjois-Karjalan viljatuotteiden yhteismarkkinointi -hankkeessa, jota rahoittaa Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Euroopan maaseuturahasto, yritykset, Joensuun seudun maaseutupalvelut ja Kiteen kaupunki.  Kukki-viljatuoteperheen brändin suunnittelusta on vastannut ilomantsilainen Mainostoimisto TähkäDesign.

Lisätiedot:

Yritysasiantuntija, hankevastaava Johanna Rinnekari,
p. 040 301 2441
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.,
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
MKN Itä-Suomi, ProAgria Itä-Suomi ry

Yrittäjä Veli-Matti Ahlqvist,
p. 044 361 1067,
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Saarion Mylly Oy

Vilja-hanke_Kukki_tuotekuvat_ryhmäkuva-1_a3308

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot