A+ A A-

Näin Leader-hanke etenee

  1. Idea ja tarve ovat hankkeen lähtökohtana. Idea tiivistetään yhdelle paperille: Kuka, mitä, miksi, missä, milloin ja miten tekee? Mitä, kuka ja miten maksaa? Tarvitaanko yhteistyökumppaneita? Ota yhteyttä heti Leader-toimistoon, niin saat neuvoja varsinaiseen hankkeen suunnitteluun ja hakemuksen täyttämiseen.

  2. Hankesuunnitelma ja budjetti määrittävät mitä hankkeessa tehdään. Suunnittele hankkeen sisältö ja toimenpiteet, laske kustannukset, arvioi kannattavuus, laadi aikataulu. Jos päädyt hakemaan toteutukseen Leader-rahoitusta, hanki seuraavaksi verohallinnon Katso-tunniste.
  3. Jätä hankehakemus vireille sähköisessä Hyrrä-järjestelmässä. Kun saat vastaanottoilmoituksen ja olet tarkistanut hankkeen aloitusajankohdan, voit aloittaa hankkeen toteuttamisen omalla riskilläsi. Hankkeelle on hyvä laatia kirjanpidossa oma kustannuspaikka.
  4. Leader-yhdistyksen hallitus puoltaa kokouksessaan hankkeelle rahoitusta. Tämän jälkeen hankehakemus ja hallituksen lausunto etenevät Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen laillisuustarkastukseen.
  5. Saat hankerahoituksesta ELY-keskuksen viranomaispäätöksen, josta näkyy hankkeelle myönnetty rahoituksen määrä ja hyväksytty käyttökohde. Tutustu huolella hankepäätökseen.
  6. Hankkeen toteutuksen edetessä ja kustannusten karttuessa voit laatia maksettujen laskujen perusteella maksuhakemuksen. Maksuhakemus jätetään Hyrrä-järjestelmässä, jossa se ohjautuu ELY-keskuksen maksatuskäsittelyyn.
  7. Hankkeen rahoituspäätöksen kustannuksiin perustuva maksuhakemus saa myönteisen maksupäätöksen ja maaseutuvirasto maksaa avustuserän ilmoittamallesi pankkitilille.
  8. Kerää hankkeen aikana tietoa itsellesi raportoinnin tueksi.

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa