A+ A A-
Nuoriso 10.1.2021

Metsästystä, kalastusta ja yhdessäoloa

Hankkeen puuhanaiset Heli Jolkkonen, Jenni Leppänen ja Sonja Sarrokunnas. Hankkeen puuhanaiset Heli Jolkkonen, Jenni Leppänen ja Sonja Sarrokunnas.

Loppiaisaaton ilta vietettiin tunnelmallisesti Polvijärven Viklinsuolla, jonne Polvijärven 4H:n Metka-hanke ja Ruvaslahden kyläyhdistys olivat loihtineet roihuvalaistuksen. Viklinsuon pitkospuut ovat muutenkin kiva paikka retkeillä koko perheen voimin. Pitkospuuosuus on noin 400 metriä, joten paikka sopii perheen pienimmillekin.

tunnelmaa viklinsuolla

Seuraavaksi Metka-hankkeessa tähyillään järven jäille ja tutustumaan verkkokalastamiseen, kunhan jäät ensin vahvistuvat. – Vielä ei ole jäille asiaa, sillä jäätilanne on tosiaan huono, kertoo hankkeen vetäjä Jenni Leppänen.

Mikä Metka-hanke?

Polvijärven 4H-yhdistys innostaa ja tutustuttaa lapsia ja nuoria luontoon ja erityisesti metsästykseen ja kalastukseen harrastuksena sekä mahdollisena ammattina Polvijärvellä, Outokummussa ja Liperissä. Metsästys- ja kalastuseuroissa (Metka) on huomattu, että lasten ja nuorten määrä harrastuksen parissa on hiipunut ja seurojen aktiivijäsenet alkavat ikääntymään. 4H-toiminnassa ollaan huolissaan puolestaan nuorten ja lasten luontotuntemuksesta ja –osaamisesta. Yhdistys järjestää toimintaa eri-ikäisille nuorille ja perheille.

Metka-hanke Facebookissa
Metka-hanke Instagramissa

Viklinsuon pitkospuut

Käyhän tykkäämässä ja ota seurantaan!

valaistu viklinsuo

yhdessa viklinsuolla

 

Mari Voutilainen

Joensuun seudun Leader -yhdistys

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa