×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 67

Nightwish-viikko kokosi faneja Kiteelle

16.9.2014
Taideryhmäläisen Olga Khomutinnikovan teos ”Scaretale" Nightwishin laulun mukaan Taideryhmäläisen Olga Khomutinnikovan teos ”Scaretale" Nightwishin laulun mukaan

Heinäkuinen Nightwish-viikko kokosi Kiteelle noin 40 lahjakasta fania eri puolilta maailmaa. Kaukaisimmat kävijät olivat Australiasta, Brasiliasta ja Kanadasta. Tapahtuman ideoitsija on musiikinopettaja, "Nightwishin isä" Plamen Dimov. Yhtyeen jäsenet ovat olleet hänen oppilaitaan, minkä takia fanit alkoivat ottaa yhteyttä Plameniin. Tämän vuoden leiriläiset valittiin heidän lähettämiensä videoiden ja nauhoitusten perusteella.

- Heitä kaikkia yhdisti kiinnostus Nightwish-yhtyeen musiikkia kohtaan. Yhtyeen musiikki on tuonut monille toivoa ja elämäniloa vaikeisiin elämäntilanteisiin. Tapahtuman keskuspaikkana oli Kiteen Evankelinen Kansanopisto, joka oli ryhmän majoitus- ja ruokailupaikka, kertoi vararehtori Eeva Nygren.

- Me yllätyimme, kuinka kiinnostuneita ulkomaalaiset fanit olivat pientä paikkakuntaa kohtaan. Tämän vuoden tapahtuma oli todella antoisa, vaikka ympäripyöreät päivät ja järjestelyt ottivat myös omat veronsa. Ystävystyin monien kanssa. Nuorten mediaryhmä huolehti viikon julkisuudesta. Saksalainen Dennis ja romanialainen Ioana olivat mediavastaavia. Valokuvauksen hoiti kiteeläinen Martti ja Nightwish-aiheisen taidenäyttelyn järjesti ruotsalainen Pauliina.

 nw-eevan kuva

Vararehtori Eeva Nygren

Konsertteja, kansalaisjuhla, taidenäyttely, kesäleiri ja suomen kielen opiskelua

Viikon päätapahtumia olivat kirkkokonsertti, avoin kansalaistapahtuma torilla ja Kitee-salin pääjuhla. Suomalaisen musiikin kirkkokonsertissa oli 300 kuulijaa. Siellä fanivieraat lauloivat ja säestivät eri instrumentein. Iltatorilla vieraat esittelivät heidän oman maansa musiikkia paikallisille. Pääjuhla kokosi 200 kuulijaa ja siellä nuoret esiintyivät Nightwish-musiikin merkeissä. Kirkkokonsertti oli tosi hieno – harmittaa niiden puolesta, jotka eivät tulleet, tuumi opiston opettaja ja pesäpallolegenda Pasi Pirinen.

Viikon aikana vieraat tutustuivat keskikarjalaiseen kulttuuriin ja luontoon. Opisto järjesti suomen kielen ja kulttuurin kurssin, joka alkoi etäopetuksella ja jatkuu edelleen. Kielen opiskelu motivoi monia, koska he haluavat laulaa Nightwish-musiikkia myös suomeksi. Viikon päätteeksi vieraat pääsivät saunomaan, uimaan ja laittamaan ruokaa Riihijärven kolmipäiväisellä kesäleirillä. Hollantilaisnuoret kertoivat, että he eivät kotimaassaan pääse kokemaan yhtä rauhallisia ja hiljaisia paikkoja kuin täällä.

nw-juliste-2014

Nightwish-viikon juliste v. 2014

Fanitapaamisia, lapsuudenkotiin tutustumista ja medianäkyvyyttä

Nightwish-yhtye on tukenut tapahtumaa järjestämällä yhteisiä fanitapaamisia, joista faneilla ei ollut etukäteistietoa. Tänä vuonna he kohtasivat Reino-ravintolassa ja yhtyeen jäseniä oli mukana pesäpallo-ottelussa, jossa fanit lauloivat suomeksi Finlandian. Faniryhmä pääsi käymään myös Tuomas Holopaisen lapsuudenkodissa.

Tapahtuma on ollut näkyvästi esillä mediassa. Noin kahden miljoonan Facebook-tykkäyksen, MTV3-uutis- ja Yle Pohjois-Karjalan radiolähetyksen ohella viikko oli esillä paikallis- ja maakuntalehdissä ja pääjuhla lähettiin suorana internet-lähetyksenä maailmalle. Luvassa on myös radio-ohjelmia Kanadassa, Hollannissa ja Bulgariassa, kertoi Eeva.

Tarkoituksena on vakiinnuttaa Nightwish-viikko vuotuiseksi kulttuuritapahtumaksi, jonne kutsutaan taitavia nuoria soittajia ja taiteilijoita ympäri maailmaa. Tapahtuma on saanut Leader-tukea Keski-Karjalan Jetinalta konseptin kehittämiseen.

- Hanketuella saimme parannettua nettisivuja ja laajennettua yhteistyöverkostoa. Paikalliset yritykset antoivat sponsoritukea ja teimme tänä vuonna yhteistyötä myös kaupungin sekä kehittämis- ja matkailuyhtiön kanssa. Leiriläiset maksoivat itse matkansa ja yleisötilaisuuksissa esiintyneet vieraat saivat vastineeksi ylläpidon, kertoi Eeva Nygren ja jatkoi, että ensi vuoden tapahtumaa on suunniteltu heinäkuun alkuun.

Lue lisää Nightwish-viikon nettisivuilta ja Facebookista
Lue lisää taideryhmän blogisivuilta ja Facebookista
Kiteen Evankelisen Kansanopiston nettisivut

 

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot