Uutisarkisto 16.3.2011

Käsityöyhteistyötä Liperistä Liettuaan

Liperin käsityöyhdistys Lippi sai vieraita Liettuasta Kavoliskisin alueelta. Liettualaiset vieraat kertoivat heti alkuun, että he toivat mukanaan Liettuasta heleän auringon paisteen. - Parempaa retkisäätä ei voisi saada.

Liettualaiset tutustuivat parin päivän ajan Liperin ja Polvijärven käsityöläisten toimintaan. Ajatuksena on keskustella käsityöyhteistyön jatkosta.  

Ensimmäisensai varsinaisen retkipäivän tutustumiskohde oli Päivikki Otrosen ja Louhi-Nallen kotipaikka Liperin Komperossa. Lisäksi tutustumiskohteena oli Risto Kerkkäsen puutyöt Liperin kirkolla. Käsityökohteiden jälkeen Liperin kunnanjohtaja Hannele Mikkanen kertoi Liperin kunnasta, jonka jälkeen Liperin Lippi ry ja Kavoliskisin käsityöläiset keskustelivat yhteistyöstä Lipin ja Kavoliskisin kesken. Iltapäivän aikana allekirjoitettiin yhteistyösopimus.

Liettualaisdelegaatio tutustui myös Polvijärven Tulijaistupaan ja Piänkiäntäjät ry:n toimintaan. Yhteistyö on saanut alkunsa kansainvälisestä Leader-seminaarista. Yhteyttä Joensuun seudun, Liettuan Joniskis ja Kavoliskis-alueiden kanssa on pidetty yllä ja vierailuja on tehty puolin ja toisin.

Kavoliskisin käsityöläisten vierailua Joensuun seudulle on ollut puuhaamassa yhteistyössä lippiläisten kanssa kyläisännöitsijä Päivi Keronen. Komperossa vieraita kävi tervehtimässä Joensuun seudun Leaderin varapuheenjohtaja Pirkko Hyvärinen.aaaaa Lipe eri ke. Yhte. Joe  Yhtei Yh

Mari Voutilainen

Joensuun seudun Leader -yhdistys

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot