Uutisarkisto 17.3.2011

Nuoret tutustuivat jätevedenpuhdistamoon

Tiesitkö, että jätevesi kiertää puhdistamon altaat ja käy läpi erilaiset puhdistusprosessit noin kuudessa ja puolessa tunnissa?

"The Planet told me" nuorten Leader-hankkeessa mukana olevat nuoret tutustuivat Joensuun Kuhasalon jätevedenpuhdistamoon. Puhdistamon toimintaa nuorisotiimille esitteli Marko Heikkinen.

Hankkeessa on mukana nuoria Luxemburgista, Ranskasta, Virosta ja Suomesta. Ajatuksena on, että  nuoret työstävät kukin omalla alueellaan omannäköisiä tuotoksia/projekteja. Projekti voi olla joko sarjakuvaa, videota, teatteria tai valokuvia omaan ympäristöön liittyen. Tänä vuonna hankkeessa perehdytään veteen. Omia projekteja esitellään yhteisissä kansainvälisissä tapaamisissa ja yhdessä tehden tehdään myös projekteja kansainvälisissä tapaamisissa. Hanke on kolme vuotinen. Joensuun seudulta hankkeessa on mukana kahdeksan nuorta. - Haluan oppia, miten tällaisissa kansainvälisissä hankkeissa toimitaan ja haluaisin joskus isona ehkä tehdä itse työkseni tällaista projekteja. Myös ympäristöasiat kiinnostavat, kertoi pyhäselkäläinen Saara.

Illan aikana opittiin paljon jätevedestä. Varmasti jokainen mukana ollut muistaa ainakin sen, että vessanpöntöstä ei kannata huuhdella alas mitään ylimääräistä. Mielenkiintoista oli se, miten paljon jätevedestä voisi kerätä talteen energiaa.  

Mukana ovat Pyhäselän ja Kontiolahden 4H-yhdistykset ja Pohjois-Karjalan ammattiopisto Niittylahden nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaopiskelijoita.

Mari Voutilainen

Joensuun seudun Leader -yhdistys

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot