Uutisarkisto 18.4.2012

Selkielle tehdään päiväkoti

Heikki Puumalainen, Sakari Kontkanen ja Mari Hälinen tutkivat uuden päiväkodin paikkaa. Heikki Puumalainen, Sakari Kontkanen ja Mari Hälinen tutkivat uuden päiväkodin paikkaa.

Maisemakylien Vellikello ry rakentaa Selkielle päiväkoti- ja palvelutilatalon, johon päiväkodin lisäksi kaavaillaan myös senioreille toimintaa ja palveluja. Vellikello järjestää jo nyt Selkien koulun monitoimitilassa kyläläisille seniorisumpit ja iltapäiväkerhoa koululaisille.

- Seniorisumpeille kokoonnutaan maanantai aamupäivisin. Mukaan saa vapaasti tulla kuka vain. Tarkoitus on viettää aikaa yhdessä rupatellen, ja tietenkin keitetään kahvit. Aiomme myös järjestää silloin tällöin jotain ennalta sovittua ohjelmaa, Maisemakylien Vellikellon puheenjohtaja Mari Hälinen kertoo.

- On mukava kokoontua yhteisen pöydän ääreen vaihtamaan kuulumisia, ja esimerkiksi pelaamaan porukalla näitä lautapelejä, sanovat selkiäläiset Tuovi ja Sakari Kontkanen sekä Sirpa ja Heikki Puumalainen pelipöydän äärestä.

Puolenpäivän jälkeen monitoimitila täyttyy pienistä koululaisista, joiden iltapäivään kuuluu läksyjen lisäksi leikkiä ja välipalaa.

Rakentaminen piakkoin vauhtiin

Maisemakylien Vellikello yhdistys osti uutta toimitilaa varten tontin maaliskuussa. Uudet tilat nousevat Selkien maanmiesseurantalon vastapäätä. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa tämän kevään aikana.
- Toiveissa on päästä aloittamaan päiväkotitoiminta vuoden 2013 tammikuussa, Mari kertoo.

Maisemakylien Vellikello on perustettu keväällä 2011. Yhdistys on kirjannut tavoitteiksi kylien elinvoimaisuuden ylläpitämisen. Jäseniä yhdistyksellä on tällä hetkellä parisen kymmentä.
- Emme kilpaile kyläyhdistysten kanssa, vaan toimimme yhteistyössä, Mari muistuttaa.

Päiväkotihanke on vastaus kaivattuihin palvelutarpeisiin. Kylillä tehdyssä palvelukartoituksessa kävi ilmi, että päivähoidolle ja senioripalveluille olisi tarvetta.
- Alueella on noin 40 päiväkoti-ikäistä. Lisäksi päivähoitopaikkoja ei ole lähialueella, vaan vanhemmat joutuvat kuljettamaan lapsia kauemmas, Mari taustoittaa hankkeen lähtökohtia.

Vellikello yhdistys tulee myös ylläpitämään päiväkotitoimintaa ja tätä varten palkataan työntekijöitä. Myös senioripalveluja, kuten ruokapalvelua, siivousapua, on suunniteltu ja näitä toteutetaan tarpeen ja kysynnän mukaan. Joensuun seudun Leader on myöntänyt hankkeelle Leader-rahoitusta.

Tanja Airaksinen

Maaseudun Sivistysliitto, projektikoordinaattori

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot