A+ A A-
Uutisarkisto 26.4.2012

Talkootyöllä ja hankerahalla saa paljon aikaan!

Kyläyhdistyksen sauna Kyläyhdistyksen sauna Suvi Kaljunen

Paukkajan kyläyhdistyksen hartiavoimilla on rakennettu 2000-luvulla teatterinäyttämö, venelaituri, halkoliiteri, kota ja avantosauna uskomattoman upealle paikalle Pielisjoen varrelle. Talkooporukassa on ollut toistakymmentä henkeä, ja koko prosessi on aikoinaan aloitettu tontin raivaamisella. Tekemistä on kyllä riittänyt, mutta on helppo todeta, että työ tekijäänsä kiittää.

Ympäristö huokuu historiaa: alueella on toiminut Paukkajan saha, ja teollisuus toi aikoinaan tullessaan paitsi sähköt ja koulun, myös työväkeä, kauppoja, pajatoimintaa ja markkinoita. Kulkeepa Pielisjoessa syväväyläkin, jota myöten aikoinaan purjehdittiin Lieksaan, Kolille, Koitereelle ja Joensuun kautta aina Saimaalle ja Suomenlahdelle saakka.

Rakentamisen henki ei suinkaan ole laantunut. Laavun rakennus on juuri käynnistynyt, ja suunnitelmissa on myös pienen yöpymisaitan rakentaminen sekä luonto/kuntoilupolun kehitteleminen lähiympäristöön. Kyläyhdistyksellä on veneille 18 laituripaikkaa ja rantapaikkoja, kaikki tosin jo vuokrattuja.

Paukkajan kyläyhdistyksellä on mattolaituri sekä avantosauna. Suunnitteilla on myös iltatori/kirpputori –tyyppisen toiminnanIMG 3546 järjestäminen teatterilta vapautuviin tiloihin, jotka ovat – kuten kaikki muutkin kyläyhdistyksen rakennukset  -  vuokrattavissa sopuhintaan.

Paukkajan kyläyhdistys juhlii tänä keväänä 30-vuotista taivaltaan. Onnittelut!

 

Kuvassa kyläyhdistyksen aktiivit Teppo Kuusisto (vpj.) ja Irene Sarkkinen (pj)

Suvi Kaljunen

Maaseudun sivistysliitto Itä-Suomi

koulutussuunnittelija

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa