Uutisarkisto 27.4.2012

Kulttuuriretkien tuottamista ja opastoimintaa

Kylämatkailun koulutusilta sujui asiantuntijoita kuunnellen ja kokemuksia vaihtaen. Kylämatkailun koulutusilta sujui asiantuntijoita kuunnellen ja kokemuksia vaihtaen.

Ennen valmiin matkailupaketin myymistä on tiedettävä, mitä myydään ja miten. Tekijät ja toimijat on oltava tiedossa ja käytettävissä. Lisäksi oppaat ovat ohjatuilla matkoilla keskeisessä roolissa. Kylämatkailu-hankkeen koulutusilloissa käynnistyi jakso, jolla syvennytään kulttuuriretkien tuottamiseen ja opastoimintaan.

Koulutusjakson ensimmäisenä iltana perehdyttiin aiheeseen kuuntelemalla alan osaajien esityksiä. Kouluttajina toimivat tällä kertaa Karelia Expert Matkailupalvelun myyntipäällikkö Airi Okkonen sekä matkaopas ja opettaja Sirpa Sulopuisto. Heiltä löytyy kokemusta matkan valmisteluista ja opastyöskentelystä.

Koulutusjakso liittyy myös itävaltalaisen Welt der Frau -lehden lukijamatkaan, joka suuntautuu Helsinkiin ja Pohjois-Karjalaan kesäkuun alussa. Retken toteutuksessa ovat mukana muun muassa rääkkyläläiset ja kesälahtelaiset kylämatkailutoimijat.

Millaista on hyvä palvelu?

Illan aikana pohdittiin joukolla, millaista on hyvä asiakaspalvelu ja hyvä opastoiminta. Näitä on jokaisen oppaan ja asiakastyöntekijän hyvä pohtia oman toiminnan kehittämiseksi.

- Missä ja milloin olette kokeneet täydellistä asiakaspalvelua? Airi Okkonen kysyi.

Koulutusillan osallistujat olivat sitä mieltä, että hyvään palveluun kuuluu muun muassa vastaanottavainen asenne, palvelualttius, positiivisuus, asiakkaan tilan huomioinen, ystävällisyys, välittömyys, iloisuus, energisyys, karjalaisuus, jälkimarkkinointi, vaivattomuus, tilannetaju, joustavuus, persoonallisuus, aito huomioiminen. Myös asiakkaan omalla asenteella todettiin olevan vaikutusta. Kuulijat saivat myös toisilta vinkkejä siitä, mistä hyvää palvelua löytyy, esimerkiksi mille huoltoasemalle kannattaa ajaa.

Samankaltaisia asioita pohdittiin myös opastoiminnan kohdalta. Ennen hyvän oppaan taidoissa korostettiin asiatiedon hallintaa, mutta nykyisin myös muita taitoja painotetaan. Hyvä opas osaa johtaa ja organisoida, pitää ryhmän koossa, pystyy reagoimaan vaihtuviin tilanteisiin, avustaa ja viihdyttää.

- Oppaan on syytä muistaa, että hän on ryhmän käytettävissä, joten omat asiat hoidetaan myöhemmin. Lisäksi oppaan on hyvä huomioida kaikki ryhmäläiset tasapuolisesti. On myös hyvä muistaa, että mitään asioita ei pidä pitää itsestään selvänä, oli kyse sitten matkajärjestelyistä tai opastettavista asioista. Ei esimerkiksi voida olettaa, että kaikki tietävät valmiiksi Suomen historian, Sirpa Sulopuisto muistutti.

Nauruakaan ei illasta puuttunut. Illan aikana todettiin, että joskus sattuu erehdyksiä, joista jälkeenpäin jää kerrottavaksi mehukkaita juttuja. Toisaalta nämä illan kevennykset toimivat myös hyvinä opetuksina.

Seuraavilla kerroilla ohjelmassa onkin jo käytännön harjoituksia ja kylämatkailun porukat pääsevät harjoittelemaan opastoimintaa Kesälahdella kyläkävelyn merkeissä. Koulutusillat liittyvät Keski-Karjalan Jetinan ja Joensuun seudun Leaderin kylämatkailutoimintaan.

Tutustu ja innostu kylämatkailusta: kylamatkailu.blogit.fi

Katso myös tarinakone.fi

 
 
 
 
 
 

 

 

 
 

Tanja Airaksinen

Maaseudun Sivistysliitto, projektikoordinaattori

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot