Uutisarkisto 2.7.2012

Lukijamatkalaisten palautteen parissa

Lukijamatka huomioitiin myös mediassa. Lukijamatka huomioitiin myös mediassa. Tanja Airaksinen

Kesälahden ja Rääkkylän kylämatkailun toimijoita osallistui kesäkuun alussa itävaltalaisen Welt der Frau -lukijamatkan toteutukseen ja järjestelyihin (ks. Kyläoppaita opastettiin). Nyt oli aika käydä läpi saatu palaute ja pohtia jälkimarkkinointia. 
 
Lukijamatkan yhden päivän järjestelyt olivat osa kylämatkailuhankkeen koulutusta. Teoriaosuudet toimivat suunnittelun pohjana ja pakettimatkan järjestelyt ja toteutus puolestaan koulutuksien käytännön osana.
- Tämä oli erittäin hyvä tapa tuottaa valmismatkan sisältöä ja järjestelyitä. Yhteisillä kokoontumiskerroilla on voitu käydä ohjelman sisältöä pala palalta läpi. Työskentelytapa on ollut toimiva varsinkin kun tehdään tällaista räätälöintiä, Karelia Expert Matkailupalvelun myyntipäällikkö Airi Okkonen kuvasi  prosessia. - Etenkin etukäteen tehty testiretki oli erinomainen. Se vei aikaa, mutta vaivannäkö kannatti, Airi summasi.

- Tähän matkaan valmistauduttiin hyvin ja se myös näkyi ja tuntui paikan päällä. Itselläkin oli varma olo, kun tiesi tarkkaan mitä tuleman pitää. Tärkeintä on siis valmistautuminen, valmistautuminen ja valmistautuminen, siitä ei pääse mihinkään, opaskouluttaja Sirpa Sulopuisto muistutti. Yhden päivän taakse kätkeytyykin paljon taustatyötä.

Oppeja tulevaan

Yhteisistä kokemuksista huomattiin, että aina jotakin pientä unohtuu tai jää pois. Tärkeintä on kuitenkin se, miten järjestelyt näyttäytyvät asiakkaille. Pienet muutokset esimerkiksi ruokalistassa tai ohjelmassa eivät aina edes näy asiakkaille. Suunnitelmiin voidaankin tehdä muutoksia, karsia tai lisätä. Aina on kuitenkin huomioitava aika ja olosuhteet. Lisäksi asiakkaiden toiveita on kuultava. Oppaan ja järjestäjän olisikin osattava lukea ryhmää. Esimerkiksi tämän matkan yllätysnumeroina olivat Ilomantsin Nukkemuseo ja valokuvaustauko Rääkkylässä järven rannalla.

Koulutusillan aikana käytiin läpi asiakkailta ja järjestäjiltä kerättyä palautetta, sekä matkanoppaana toimineen Sirpa Sulopuiston kokemuksia. Päällimmäisenä tunteena oli onnistuminen sekä asiakkaiden että järjestäjien näkökulmasta. Palaute matkalaisilta oli kaikkien päivien osalta pääasiassa positiivista. Kylämatkailupäivästä vieraiden mieleen oli jäänyt lämmin vastaanotto ja paikalliset ihmiset. Myös järjestäjät itse kokivat onnistuneensa, vaikka parannettavaakin löydettiin. - Vuorovaikutus vieraiden ja kyläläisten välillä oli yksi kohokohta, todettiin illan aikana useaan otteeseen.
----------------------------------------------

Järjestelyiden jälkeen on hyvä muistaa:

- Palaute on hyvä kerätä asiakkaiden lisäksi kaikilta järjestäjiltä, oppailta, tulkeilta ym.

- Palaute voidaan kerätä kirjallisesti tai suullisesti. Mieti aina mikä sopii kuhunkin tilanteeseen.

- Erilaisia palautemuotoja: kirjallinen kysely, suullinen palaute paikan päällä tai puhelimella jälkikäteen, päiväkirjatyyppinen -esitys, valokuvat ja videot, mahdollinen näkyvyys mediassa.

- Palaute tulee käydä läpi ja analysoida huolella.

- Palaute on hyvä tuoda kaikkien järjestäjien tietoon, jotta kerätystä tiedosta saadaan kaikki hyöty. Näin myös kiitokset ja kritiikki jaetaan yhdessä.

- Muista, että kiitosten lisäksi kritiikki vie aina eteenpäin - mitä ensi kerralla voisi tehdä toisin.

- Muista välittää omat kiitokset asiakkaille, palvelutuottajille ja muille yhteistyökumppaneille.

- Luodut kontaktit voivat poikia jatkossa lisää yhteistyötä.

- Jälkimarkkinointia on hyvä miettiä yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.


Lue myös kylämatkailu.blogit.fi

 

 

Tanja Airaksinen

Maaseudun Sivistysliitto, projektikoordinaattori

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot