A+ A A-
Kyläkierros 2014 17.11.2014

Sonkajanrannan osakaskunta toimii kylätoimijana

Sonkajanrannan kirkkotuvalla kahvia kaatelemassa kuppeihin Vieno Kareinen. Aaro Piipponen ja osakaskunnan sihteeri Vesa Jaatinen valmistautuvat PAAVO-illan teemoihin.  Sonkajanrannan kirkkotuvalla kahvia kaatelemassa kuppeihin Vieno Kareinen. Aaro Piipponen ja osakaskunnan sihteeri Vesa Jaatinen valmistautuvat PAAVO-illan teemoihin. Esko Lehto

Sonkajanranta on Joensuun kaupungin itäisimpiä kyliä Ilomantsin rajalla. Osakaskunta toimii kylässä kylätoimijankin roolissa. Kalavesien hoidon lisäksi myös ympäristö ja kirkolliset asiat ovat kuuluneet edistettäviin asioihin.  Lähimmät työpaikat ovat Koverossa, Tuupovaarassa ja Ilomantsissa. Kylässä toimii hammasteknikko, joka harjottaa ammattiaan Sonkajanrannalla. Lisäksi kylässä on kesäaikana kirpputori.

Tulevina vuosina kylätalkkarin tarve lisääntyy, joten sellaiselle ammatille on ehken kysyntää. Kesäasukkaiden lisääntymisen myötä tällaisen palvelun tarve arvellaan kasvavan.

Sonkajanrannanjärven venevalkaman ja grillikodan ympäristö vaatisi maisemien avaamista. Kylien yhteisen jätekontin toiminta on ollut toimivaratkaisu. Kontin päälle on tarkoitus rakentaa katos.

Hyvänä lintualueena tunnettu järven pohjoispää voisi toimia metsästyksen lisäksi lintujen tarkkailupaikkan. Lintutornille olisi käyttöä. Luontopolkukin on kylässä ollut, mutta käytön vähyyden vuoksi se on kadonnut maastosta.

Tulevan vuotena on profeetta Hannan 100-vuotisjuhlat. Kylän läpi kulkee heinäkuun lopulla ristisaatto, joka pysähtyy profeetta Hannan kirkolle.

Kylä on tehnyt yhteistyötä Heinäahon ja Herajärven kylien kanssa.

 

Lisätietoa

  • Kylät: Sonkajanranta
  • Arvio asutuksesta: 80
  • Paikkakunta: Joensuu
  • Lähin järvi: Sonkajanrannanjärvi
Erkki Martikainen

Joensuun Kylät ry

 

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa