A+ A A-

Vakka-hanke

Vakka-hanke on on Vaara-Karjalan Leader ry:n oma tiedotushanke, jota toteutetaan 1.3.2016-31.8.2019.

Vakka-hankkeen aikana järjestetään Leader-ryhmän toiminta-alueella erilaisia aktivointi-, tiedotus- ja koulutustilaisuuksia. Lisäksi Leader-rahoituksesta järjestetään erityisesti yrittäjille suunnattuja tiedotustilaisuuksia. Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä kehittämisyhtiöiden, kuntien maaseutupalveluiden sekä ELY-keskuksen kanssa.

Hankkeen pääasiallisena kohderyhmänä ovat kaikki Vaara-Karjalan Leaderin toiminta-alueen kylät ja yhdistystoimijat sekä alueemme pien- ja maaseutuyrittäjät.

Hankkeessa on toimenpiteinä toteutettu jo koko toiminta-alueen kattava kyläkierros, joka järjestettiin syksyn 2016 ja alkukevään 2017 aikana. Kyläpäällikkökierrokset puolestaan päättyivät Lieksaan 27.2.2017. Vuosina 2018-2019 tehtiin malli kylien hyvinvointisuunnitelmaksi ja mallia kokeiltiin 12 eri kylässä. Sivun lopusta pääset lukemaan kunkin kylän mietteet ja tulokset.

Leader-hankesuunnittelukoulutuksia on järjestetty Ilomantsissa, Juuassa ja Nurmeksessa (mukana Valtimo) 20.-23.2.2017. Keväällä 2017 käytiin hankkeen puitteissa tutustumismatkalla EU-komissioon Brysselissä.

Hankkeessa on toteuttettu myös sähköinen asiakaspalautejärjestelmä, jota voi hyödyntää muissa hankkeissa ja leaderin toiminnassa. 

Kylien katsastusraportit:

Vuonislahti, Lieksa

Kelvä, Lieksa

Tuopanjoki, Juuka         

Nunnanlahti, Juuka

Polvela, Juuka

Sivakka, Valtimo

Savikylä, Nurmes

Salmenkylä, Nurmes

Lipinlahti, Nurmes

Höljäkkä, Nurmes

Mäkikylät, Ilomantsi

Hattuvaara, ilomantsi

 

 

 

Lisätietoja:
Hannele Pyykkö
050 1044 905
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

  • Muokattu viimeksi