Villiruokafestarit

Villiruokafestarit on pop-up-ravintolatapahtuma, jossa yleisö pääsee maistelemaan monenlaista villi- ja lähiruokaa. Vaara-Karjan Leader ry järjestää Villiruokafestarit vuosittain elokuussa Ilomantsin pogostalla (Kalevalantie 22).

Tapahtumaan voit tulla myymään myös muita villi- tai lähiruokatuotteita, kuten säilykkeitä, leivonnaisia, kuivattuja yrttejä sekä käsitöitä.

Villiruoalla on pitkät perinteet suomalaisessa ruokakulttuurissa ja elämäntavassa. Viime vuosina villiruoka on ollut lähes ilmiömäisesti nousemassa yhdeksi ruokatrendiksi luomu- ja lähiruoan tavoin. Suomalainen villiruoka on herättänyt paljon kiinnostusta ulkomailla etenkin suomalaisen luonnon puhtauden ja ainutlaatuisen kasvuympäristön ansiosta. Villiruokafestareiden ideana on levittää villiruokaan liittyvää tietoa, taitoa ja osaamista.

Villiruokafestarit saivat alkunsa osana kansainvälistä #wildwonders-hanketta, jossa mukana oli kumppaneita Liettuasta, Latviasta ja Skotlannista. Villiruokafestarit järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017. #wildwonders -hanke päättyi vuonna 2022 ja festareiden järjestämisvastuu siirtyi Vaara-Karjalan Leader ry:lle.

Myyntipaikat

Tule myyjäksi Villiruokafestareille Ilomantsiin!

Tänä vuonna Villiruokafestarit järjestetään 9.-10.8.2024 Ilomantsissa.

Tervetuloa mukaan!

Kysy lisää myyntipaikoista

Milla Tirkkonen
sähköposti: etunimi.sukunimi@lieksa.fi

Villiruokafestarit Ilomantsissa 12.–13.8.2022
vaara-karjalan-leader-logo.svg

Hae rahoitusta

Omat hankkeet

Yhdistys