Villiruokafestarit

Villiruoalla on pitkät perinteet suomalaisessa ruokakulttuurissa ja elämäntavassa. Viime vuosina villiruoka on ollut lähes ilmiömäisesti nousemassa yhdeksi ruokatrendiksi luomu- ja lähiruoan tavoin. Suomalainen villiruoka on herättänyt paljon kiinnostusta ulkomailla etenkin suomalaisen luonnon puhtauden ja ainutlaatuisen kasvuympäristön ansiosta. Villiruokafestarit järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017 ja jatkoa on luvassa jälleen 12.-13.8.2022 Ilomantsissa.

Vuoden 2022 Villiruokafestareita vietetään perjantaina 12.8. klo 12.00-18.00 ja lauantaina 13.8. klo 10.00-16.00.

Villiruokafestarit ovat osa kansainvälistä #wildwonders-hanketta, jossa on mukana kumppaneita Liettuasta, Latviasta ja Skotlannista. Hankkeen ja festarien ideana on levittää villiruokaan liittyvää tietoa, taitoa ja osaamista kaikelle kansalle.

Myytävät tuotteet

Villiruokafestarit on pop up -ravintolatapahtuma, jonne tuotteita voi tulla myymään kuka tahansa ruoanvalmistuksesta kiinnostunut. Myytävän tuotteen ainesosista vähintään yhden on oltava villiruokaa. Villiruokaa ovat marjat, villiyrtit, villivihannekset, järvikala, riista ja sienet. Tapahtumaan voi tulla myymään myös muita villi- tai lähiruokatuotteita, kuten säilykkeitä, leivonnaisia, kuivattuja yrttejä ja muita tuotteita.

Kysy lisää

Mira Vihonen
puh. 040 1044 906

Villiruokafestarit Ilomantsissa 12.–13.8.2022
vaara-karjalan-leader-logo.svg

Hae rahoitusta

Omat hankkeet

Yhdistys