Haku päättynyt

Nuoriso-Leader

Nuoriso-Leader haku vuodelle 2022 on päättynyt. Nuoriso-Leaderissä nuoret pääsevät kokeilemaan rahoituksen hakua, käsittelyä ja myöntöä. Vuoden 2022 aikana Nuoriso-Leaderista tuettiin 11 nuorten toivomaa toimenpidettä.

Nuorille varataan rahasumma, josta nuoret voivat hakea rahoitusta pieniin toimenpiteisiin tarpeidensa mukaan. 

Rahoitusta voi hakea sekä investointeihin että kehittämiseen. 

Jos haet rahoitusta nuoren yritystoimintaan, voit hakea rahoitusta yksin. Jos taas haet rahoitusta harrastus- tai vapaa-ajan toimintaan, tulee hakijana olla vähintään kolmen nuoren porukka.

Jos hakija on alaikäinen, tulee hankkeella olla täysi-ikäinen vastuuhenkilö. Voit pyytää vastuuhenkilöksi esimerkiksi huoltajaasi tai nuorisotyöntekijää.

Hakeminen

Haun ollessa auki, rahoitushakemuksen voi jättää sähköisen hakulomakkeen kautta. Nuorisohallitus tekee päätökset hakemuksista ja päätökset ilmoitetaan hakijoille hallitusten käsittelyn jälkeen. Tiedotamme vuoden 2023 Nuoriso-Leader hausta erikseen hyvissä ajoin ennen haun avautumista :) 

Hakemusten käsittely

Hakemusten hyväksymisestä vastaavat nuorisohallitukset. Paikkakunnittaiset nuorisohallitukset on koottu maaliskuussa 2022 Kiteelle, Tohmajärvelle, Rääkkylään ja Kesälahdelle. Jokaisen paikkakunnan nuorisohallituksessa on 4–6 henkilöä jotka ovat iältään 13–25-vuotiaita. Nuorisohallituksen tehtävä on määrittää rahoituksen myöntökriteerit sekä arvioida ja tehdä päätökset saapuneille hakemuksille.

Nuorisohallitusten linjaamat myöntökriteerit:

  • Edistää harrastusmahdollisuuksia tai vapaa-ajan viettoa
  • Tarjoaa uutta tekemistä tai toimintaa nuorille
  • Parantaa yhdessäolon mahdollisuuksia ja edistää yhdessä oloa
  • Hyöty kohdistuu mahdollisimman monelle
  • Kyseessä on uusi palvelu
  • Hanke liittyy nuoren yritystoiminnan tukemiseen

Jos olet kiinnostunut nuorisohallituksen työskentelystä ja haluaisit mukaan toimintaan, otathan yhteyttä tuttuun nuorisotyöntekijääsi tai Jetinan toimistolle. 

Kysy lisää

Voit kertoa rahoituksen kohteestasi tai ideastasi jo etukäteen nuorisotyöntekijällesi tai Jetinan henkilöstölle. Hakemuslomakkeen voi täyttää itsenäisesti, mutta mikäli tarvitset apua, autamme sinua!

Ritva Rönkä, puh. 050 346 3162
Minna Juutinen, puh. 040 682 8559
Maare Karjalainen, puh. 050 367 7660 

toimisto@jetina.fi

Kiteen ja Kesälahden nuorisopalvelut
Rääkkylän nuorisopalvelut
Tohmajärven nuorisopalvelut

nuoriso-leader-kuvake.png

Publish modules to the "offcanvs" position.