Koko alue 

Läheltä torille - Keskustan kesän avaus

20.5.2022, 9.00 - 18.00
Joensuun kauppatori

 

Tule hakemaan parhaat menovinkit kesään!

Kaksipäiväinen elämyksellinen Keskustan kesän avaus kokoaa Joensuun Kauppatorille koko Pohjois-Karjalan. Pohjoiskarjalaiset matkailutoimijat esittäytyvät perjantaina ja lauantaina 20.-21.5. ja tuovat mukanaan iloista karjalaista torimeininkiä lavaohjelmineen. Saatat tavata torilla vaikkapa Fillarimummon tai tule tutustumaan museoautoon ja Vanhat talot -työryhmän toteuttamaan matkailuosastoon. Myynnissä on mm. lähituottajiemme karjalanpiirakoita ja muuta maistuvaa sekä laadukkaita käsi- ja taideteollisuustuotteita – itsellesi tai lahjaksi!

Joensuun kevääseen perinteisesti kuuluvat Kalamarkkinat palaavat myös Joensuun Kauppatorille Keskustan kesän avauksessa. Lisäksi ohjelmassa on kesäteattereiden ja festivaalien maistiaisia sekä Mummodiskoa ja Heavy Metal Knittingiä. Virran kesäkauden avauksessa julkistetaan kesän 2022 kaupunkiviirikisan voittaja ja kaupunkikeskustateko. Keskustan kesän tulee avaamaan maakuntajohtaja Markus Hirvonen perjantaina 20.5. klo 9.

Keskustan kesän avaus perjantaina 20.5. klo 9-18 ja lauantaina 21.5. klo 9-16.

LAVAOHJELMA PERJANTAINA 20.5. KLO 9-18

Sydänkarjala – Nurmes – Liperi – Outokumpu – Heinävesi - Polvijärvi

9.00 Keskustan kesän avaa maakuntajohtaja Markus Hirvonen

9.15 Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virran kesän avaus: kaupunkiviirikisan voittajat julkistetaan ja palkitaan vuoden kaupunkikeskustateko.

9.45 Sydänkarjalan kesä: Rakkauden lähettiläät Mammu Koskelo ja Eve Pietarinen tuovat tervehdyksen Kihauksesta ja Rääkkylästä.European Region of Gastronomy -hankkeen esittely, projektijohtaja Sari Kaasinen1

0.30 Nurmeksen kesä: Nurmeksen Kesämusiikin säveliä ja Idän villafestareiden kehruunäytös

11.15 Liperin kesä: Roukalahden kesäteatterin Meidän luokka -esityksen ja Liperin Elämystapahtumien tapahtumapromoa.

12.00 Outokummun kesä: Outoa meininkiä Outokummun suunnalta! Maarianvaaran Kesäteatteri ja Outokummun teatterit esittäytyvät.

12.45 Heinäveden kesä: ohjelma varmistuu myöhemmin.

13.30 Polvijärven kesä: Kinahmon Teatteriyhdistyksen puheenjohtaja Matti Nuutinen esittelee Kinahmon teatteria ja kesän näytelmää.Kinahmon teatteri esittää kohtauksen näytelmästä Mooses Viinanen, Luojan mieliharmi.Polvijärven valtuuston puheenjohtaja Tiina Mustonen: Tervetuloa Polvijärven kesään!

14.15 Outokummun kesä: Runon lausuntaa Vanhat talot hengessä.

15.00 Nurmeksen kesä: Nurmeksen Kesämusiikin säveliä ja Idän villafestareiden kehruunäytös.

16.00 Mummodisko! Tapahtumassa esiintyy juontajan tontilla vatsalihaksia supistaen ja suupieliä levittäen "the one and only" Tuija Piepponen. Levylautasia ruokkii DJ Mikko Haapalainen.

18.00 Tapahtuma päättyy

LAVAOHJELMA LAUANTAINA 21.5. KLO 9-16

Ilomantsi – Visit Joensuu – Kontiolahti – Koli – Lieksa - Juuka

9.00 Vihreiden puoluejohdon tervehdys.

9.30 Ilomantsin kesä: Katkelmia Kesäteatteri Möhkön Vielä se onnikin potkii -näytelmästä. Kanteleen soittaja Katja Malinen esiintyy.

10.15 Visit Joensuun kesä: Teatteri-Traktorin koko perheen Karhuorkesteri laulattaa ja tanssittaa.Strongman Champions League -kisoista kertomassa voimakaksikko Ilkka Kinnunen ja Salla Romo.

11.00 Kontiolahden kesä: Kontiolahden Kanavateatterin maistiainen kesään virittelevästä Hulabaloo -komediasta.

11.30 Heiduška virittää torikansan kesätunnelmaan.

12.00 Kolin kesä: Jututettavana Fillarimummo Rauni Hietanen. Lieksan Vaskiviikot esittäytyy.

12.45 Heavy Metal Knittingin laittaa puikot ja päät heilumaan!

13.30 Visit Joensuun kesä: Ilosaarirock ja Joensuun matkailuoppaat esittäytyvät.

14.15 Ilomantsin kesä: Katkelmia Kesäteatteri Möhkön Vielä se onnikin potkii -näytelmästä. Kanteleen soittaja Katja Malinen esiintyy.

15.00 Capoeira Nòrdica opastaa brasilialaisen forró-tanssin saloihin

16.00 Tapahtuma päättyy

Ohjelmamuutokset mahdollisia

Keskustan kesän avaus on Läheltä torille -hankkeen ensimmäinen uusi tapahtumakonsepti jolla parannamme maaseudun elintarvikeyritysten ja mikroyritysten tunnettuutta, näkyvyyttä ja tarjontaa Joensuun Kauppatorilla. Hankkeen toteutuksesta vastaa Joensuun kaupunkikeskustayhdistys ry ja rahoituksesta Pohjois-Karjalan Elyn Maaseuturahasto ja Pohjois-Karjalan Maaseutupalvelut.

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot