Koko alue 

Yhteisöt vesistökunnostajina -webinaari

22.3.2023, 18.00 - 19.30
webinaari

 

Tervetuloa webinaariin 22.3. klo 18-19.30. Webinaari järjestetään Teams alustalla.

Yhteisöt vesistökunnostajina webinaarissa tutustumme kolmeen erilaiseen vesistökohteeseen, joissa yhteisöt toimivat hankkeiden kantavana voimana. Pääsemme tutustumaan virtavesikunnostukseen, riistakosteikkoon sekä järvikasvillisuuden poistoon. Kohteet löytyvät Pohjois-Karjalasta, Keski-Suomesta ja Pohjois-Pohjanmaalta.

Ohjelma:

18:00 Tilaisuuden avaus
18:05 Aktiiviset kylät virtavesikunnostuksen toteuttajina, Kalevi Hämäläinen Alavin kylä, Tero Mustonen Selkien kyläVuosina 2010 – 2011 Pohjois-Karjalassa sijaitsevan Jukajoen äkilliset kalakuolemat herättivät jokivarren kylät toimimaan ja käynnistivät lopulta vesistöalueen laajat kunnostustoimet. Kuluneen vuosikymmen aikana tehdyt toimet ovat merkittävästi parantaneet veden laatua ja toiveet kalakantojen elpymisestä ovat korkealla
18:30 Metsästysseurat kosteikkojen hoitajina, riistakosteikko esimerkki Keski-Suomesta
18:55 Kaisla kiertoon – Mankilanjärven kunnostushommia yhdessä tehden, Pohjois-Pohjanmaa, Rita PorkkaKuinka rehevöityneen Mankilanjärven tilaa on parannettu vuosien saatossa kyläläisten ja mökkiläisten yhteistyönä. 
19:20 Tilaisuuden päätös ja keskustelua

Lähetämme Teams -linkin sähköpostitse noin vuorokausi ennen webinaaria. Webinaari on kaikille avoin ja maksuton. Webinaarin järjestävät yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton ympäristö- ja ilmastohankkeet.

Ilmoittautusdu mukaan verkkolomakkeella.

Lisätietoja Maaseudun sivistysliiton verkkosivuilta.

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot