Yhteisöllisesti etätöissä – Leader goes kylät 

2.11.2022 Jaana Parkkinen
Kinamon Honkapirtti toimi etätyöpisteenä Kinamon Honkapirtti toimi etätyöpisteenä Jaana Parkkinen

Etätöiden tekeminen sai aivan uudet mittasuhteet muutama vuosi sitten. Pikkuhiljaa monet toimijat ovat palanneet lähityöhön, mutta etätyökäytäntöjä on myös jatkettu ja kehitetty. Joensuun seudun Leader -yhdistys päätti tehdä etätyöskentelystä yhteisöllistä ja lähti etätyökiertueelle.

- Etätyökiertueella halutaan tavoittaa paikallisia toimijoita ja madaltaa kynnystä tulla kysymään hanke- ja maksatusneuvoja, kertoo Joensuun seudun Leaderin toiminnanjohtaja Mari Voutilainen. Samalla tehdään toimijoita tutuksi, Voutilainen lisää. 

Ihmisiä etätyöpäivässä Kinahmon Honkapirtillä

Kinahmon Honkapirtillä oli lämmin etätyöpäivätunnelma

Kiertue läpi toiminta-alueen

Leaderin toiminta-alueella kiertävä Leader goes kylät – yhteisöllinen etätyökiertue starttasi 7.9.2022 Outokummusta. Outokummussa paikalle löysi mukavasti jo kokeneita Leader-hankkeiden toteuttajia, mutta myös uusia hankkeita suunnittelevia.

Outokummun etatyopaiva

Outokummun Galleria Maritassa tutustuttiin Digihelppi-hankkeeseen

Heinävedellä kiertue vietti päivän kirjastolla. Heinävesi liittyy Joensuun seudun Leaderiin uuden rahoituskauden myötä vuonna 2023.

- Aika mahtava paikka tehdä töitä, sisällöntuottaja Jaana Parkkinen kertoo. Kirjastoista on selvästi tullut uudenlaisia toimipaikkoja, joissa ihmiset tekevät töitä, harrastavat ja viettävät aikaa monella tapaa, Parkkinen pohtii.

Heinäveden kirjasto

Heinäveden kirjastolla oli mukava viettää etätyöpäivää

Lokakuussa kiertue rantautui Polvijärven Kinahmon Honkapirtille. Honkapirtille saapui todella mukavasti porukkaa sekä etätöihin, että hakemaan hankeneuvontaa. Päivän aikana ehdittiin myös vaihtaa kuulumisia ja päivittää yhdistysten ajankohtaisia terveisiä. 

Vielä ehtii mukaan 

Vuoden 2022 puolella etätyökiertue matkaa vielä Tuupovaaran Ullakolle, Liperin Yhteisötalolle ja Kontiolahden 4H:n vieraaksi. Kiertue jatkuu ensi vuoden puolella, niin, että koko toiminta-alueen paikat on saatu kierrettyä.

- Meitä saa tulla moikkaamaa, kysymään Leader-hankkeisiin liittyvistä asioista tai tulla tekemään meidän kanssa etätöitä, kutsuu mukaan johtava Leader-asiantuntija Anna-Maria Hämäläinen.

Yhteisölliset etätyöpäivät syksylle 2022 ovat seuraavat:

  • 7.9. Outokumpu: Kulttuuritalo Marita
  • 21.9. Heinävesi: Kirjasto
  • 5.10. Polvijärvi: Honkapirtti
  • 2.11. Tuupovaara: Ullakko
  • 16.11. Liperi: Yhteisötalo
  • 30.11. Kontiolahti: 4H toimitila 

Tervetuloa mukaan etäilemään!

Kinomarita Outokumpu

Jaana Parkkinen

Jaana Parkkinen

Sisällöntuottaja
Joensuun seudun Leader -yhdistys

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot