Karhunpään kylätalossa alkoi uusi aikakausi

14.7.2019 Mari Mustonen

Metsästysseura Karhunpään Karhuveikot lunastivat vuonna 2014 pitkään huonolla pidolla olleen maamiesseuran talon itselleen. Karhunpäässä ei tuohon aikaan ollut yhteistä kokoontumispaikkaa, jossa voisi harrastaa tai pitää juhlia. Ryhdyttiin tuumasta toimeen. Kylätalon remontti aloitettiin vuonna 2015 raivaamalla talo esiin risukoista ja tekemällä mittavat maansiirtotyöt ja piha-alueen talkoot.

 

Jaakko seinällä pieni

 

Vuonna 2016 saatiin leader-tukea talon remonttiin ja Valtimon kunta myönsi välirahoituslainan. Työt pääsivät alkamaan. Talo remontoitiin täysin lattian alta katon harjalle saakka. Multiaiset poistettiin ja rossipohja tehtiin uudelleen. Kaikessa remontoinnissa, värimaailmassa, ikkunamalleissa ja meteriaaleissa säilytettiin vanhan talon arvokkuus. Kruunuksi talo sai uuden peltikaton vanhan katon päälle.

Talkoolaisilla riitti osaamista ja intoa

Karhunpään Karhuveikkojen puheenjohtaja Jaakko Sirkkiä kertoo, että talkoissa oli mukana noin 30 ihmistä ja keskimäärin 10 oli talkoissa paikalla yhtä aikaa. Talkootunteja laskettiin 7500 tuntiin saakka ja sitten ei enää jaksettu laskea eikä merkitä tunteja muistiin.

- Omalta kylältä löytyi kaikki osaaminen, jota mittavaan remonttiin tarvittiin. Ostopalveluja käytettäessä ei raha olisi riittänyt, tuumaa Sirkkiä.

Sateinen kesä aiheutti päänvaivaa ja remontin edistyminen viivästyi mm. maalamisen vuoksi. Remontin toteuttamiseen saatiin neuvoteltua kaksi vuotta lisäaikaa ja myös kunta lykkäsi lainan takaisinmaksua. Helmikuussa 2019 pidettiin avoimien ovien päivä ja vihdoin päästiin suunnittelemaan taloon uutta toimintaa.

 

Karhunpään Marttojen 80 vuotispäivä pieni

  

Nykyisin Karhunpään kylätalo on kylän keskipiste, jonne kaikki kylän toiminta keskittyy. Talossa järjestetään seuran varsinaisen toiminnan lisäksi häitä, syntymäpäiviä, ristiäisiä, hirvipeijaisia, karaoketansseja ja kansalaisopiston tanssikursseja. 4H-kerholaiset pitävät kylän ikäihmisille digineuvontaa. Nuoria kiinnostaa varmasti kokeilla myös kylätalolle hankittua metsästyksen harjoitteluun tarkoitettua simulaattoria. Sirkkiä on erityisen iloinen saamastaan neuvonnasta ja hyvästä yhteistyöstä Vaara-Karjalan Leaderin, ELY-keskuksen ja Valtimon kunnan kanssa. Tästä on hyvä katsoa tulevaisuuteen ja hiukan hengähtää!

Katso video:

Mari Mustonen

Mari Mustonen

Hanketyöntekijä

Vaara-Karjalan Leader ry

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot