A+ A A-
Kylät 4.12.2020

A Nightwish Story - Kiteellä kerrotaan Nightwish-tarinaa

Kiteen keskustaan on syntynyt kiteeläislähtöisen Nightwish-yhtyeen tarinasta kertova näyttely. Kitee Tourist Information - A Nightwish Story näyttelykeskus toimii samalla Kiteen turisti-infona. Kyseessä on kahden erillisen hankkeen muodostama hankekokonaisuus, johon kuuluvat Kitee-seura ry:n investointihanke sekä KETIn kehittämishanke, johon sisältyy Kitee-seura ry:n osatoteutus kehittämisen osalta. Hankkeita rahoitetaan Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen maaseuturahastosta.

Valtakunnallisesti ainutlaatuinen kohde tuo oman mausteensa Pohjois-Karjalan maaseudun asukkaiden kulttuuritarjontaan. Kyseessä on uudenlainen, elämyksellinen, ja osin virtuaalisuuteen perustuva näyttelykeskus Nightwishin matkasta Kiteeltä maailman huipulle. Nightwishiä fanitetaan ympäri maailmaa, joten keskus on odotetusti herättänyt kiinnostusta kansainvälisestikin. Tavoitteena onkin kiinnittää Nightwish -keskus yhdeksi Pohjois-Karjalan matkailun omaleimaisimmista kärkikohteista kansallisessa ja kansainvälisessä matkailumarkkinoinnissa.

Näyttelykeskuksen avajaisia vietettiin elokuun ensimmäisellä viikolla. Mukana oli myös Nightwishin perustajajäsen Tuomas Holopainen, joka vaikutti hyvin tyytyväiseltä lopputulokseen. Bändi itse ei ole ollut millään lailla mukana näyttelyn suunnittelussa, mutta on hyväksynyt kaikki suunnitelmat ja lopputuloksen.

Avajaisissa saatujen kommenttien perusteella lopputulos on onnistunut – näyttelytila on pieni, mutta runsas ja hyvin kiehtova. Pieni tila on käytetty hyvin tehokkaasti. Näytteillä on bändiin liittyvää tavaraa laidasta laitaan. Tableteilta voi istahtaa katsomaan bändin vaiheista kertovaa dokumenttitarinaa.

Näyttelykeskus on ehdoton käyntikohde kaikille Nightwish -faneille, mutta tarjoaa paljon nähtävää ja elämyksiä muillekin Kiteen kävijöille. Kitee Tourist Information - A Nightwish Story -näyttelykeskus on pieni helmi koko maakuntamme kulttuuritarjonnassa ja suositeltava kohde kaikille aiheesta kiinnostuneille!  

Kitee Tourist Information - A Nightwish Story -näyttelykeskus on avoinna ti-su klo 10-18.

A Nightwish Story Facebookissa https://www.facebook.com/nightwishstoryofficial/

Sanna Ruuska

Pohjois-Karjalan ELY-keskus

suunnittelija

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa