Farmari lähestyy

8.5.2015 Mari Voutilainen
Farmarin kotieläinkentällä voi tutustua myös kyyttö-alkuperäisrotuun. Farmarin kotieläinkentällä voi tutustua myös kyyttö-alkuperäisrotuun.

Joensuussa pidettävään Farmari-näyttelyyn odotetaan ensi heinäkuun alussa 70 000 messukävijää. 20 hehtaarin messualueen lisäksi luvassa on retkikohteita ympäri maakuntaa. Retkikohteissa on kivasti mukana myös maaseuturahaston hanketoimijoita. Farmari-tapahtuma onkin myös yksi maaseuturahaston päätapahtumista tänä vuonna.

Kotieläinkenttä kiinnostaa

Farmariin on osallistumassa yli 400 näytteilleasettajaa. Tämän lisäksi messualueelle saapuu roppakaupalla eläimiä. Kotieläinkentälle pystytetään viisi navettatelttaa, valtakunnallinen lypsykarjanäyttely kokoaakin Joensuun laulurinteelle jopa 130 lypsettävää eläintä. Lypsylehmien lisäksi esillä on pohjoiskarjalaista luomulihakarjatuotantoa Tohmajärveltä, Polvijärveltä ja Outokummusta. Navettatelttojen lisäksi eläinalueelle tulee sikoja, lampaita, kanoja, alpakoita, turkiseläimiä, kaneja ja paimenkoiria.

Maaseuturahasto esillä omassa teltassa

Farmarissa ovat mukana myös maaseutuverkostopalvelut, maaseutuvirasto, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, maakunnan Leader-ryhmät ja maaseutupalvelujen yhteistoiminta-alueet paikallisten yritysten ja yhdistystoimijoiden kera omalla teemateltalla. Telttaan on tällä hetkellä tulossa lähes 30 paikallista yritystä ja yhdistystä rahastotoimijoiden lisäksi. Luvassa on mukavaa tekemistä koko perheelle sekä asiaa ensi viikolla alkavasta tukihausta.

Farmarissa nähdään!

Farmari verkossa 

Farmari Facebookissa

Tutustu tilakohteisiin

 

Mari Voutilainen

Mari Voutilainen

Joensuun seudun Leader -yhdistys

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot