A+ A A-
Maa- ja metsätalous 31.3.2021

MTK Pohjois-Karjala sai uuden, mutta tutun isännän

Jari Rouvinen on uusi MTK Pohjois-Karjalan toiminnanjohtaja Jari Rouvinen on uusi MTK Pohjois-Karjalan toiminnanjohtaja MTK Pohjois-Karjala

Jari Rouvinen Liperistä on suhteellisen tuore Maataloustuottajain Pohjois-Karjalan liitto Mtk-Pohjois-Karjala ry:n toiminnanjohtaja, mutta kokenut tekijä. Rouvinen on tuttu toimija monista yhteyksistä. Hän on ollut kauan mukana yhdistystoiminnassa kuten Liperin Leipäpäivä ry:ssä, MTK Liperissä sekä nyt uusimpana Kuoringan järvialueyhdistyksen puheenjohtaja.

Rouvinen on toiminut vuosien mittaan MTK:n luottamustehtävissä niin valtakunnallisella kuin paikallisella tasolla. Luottamustehtävien kautta MTK ja sen toimintatavat ovat tulleet tutuiksi.

- Talo on jo ennestään tuttu, kommentoi Rouvinen kysymykseen, kuinka työ toiminnanjohtajana on lähtenyt käyntiin.

Maaseutu verkossa

Maaseudun tulevaisuutta Rouvinen tahtoo katsoa positiivisin mielin. Maaseutu ja etenkin maatalousyrittäjät ovat harppaamassa valtavaa digiloikkaa. Maaseutu digitalisoituu ja on tätä päivää, että esimerkiksi yrittäjien koulutukset ovat verkossa.

- Arki maatiloilla on hektistä ja monilla ei ole mahdollisuutta lähteä koulutuksiin ja seminaareihin kauemmas. MTK:n Oiva jäsenpalveluportaaliin pääsee vaikka traktorin pukilta silloin kun itselle sopii, Rouvinen sanoo ja jatkaa, että jatkuvan kouluttautumisen mahdollisuudella on suuri merkitys yrittäjille.

Lähinnä maanviljelijöiden etujärjestönä tunnettu MTK-Pohjois-Karjala on pieni, mutta toiminnallinen etujärjestö, joka on tiiviisti mukana myös maaseudun kehittämistyössä. EU-hankkeita tehdään yhdessä muiden liittojen kanssa. Vaikuttavuutta saadaan myös olemalla mukana ohjausryhmätyössä. MTK kuten moni muukin maaseudun kehitysorganisaatio toimii tiiviisti sidosryhmäyhteistyön kautta. Yksi merkittävä yhteistyökumppani on ProAgria.

Monta rautaa tulessa

Jari Rouvinen on koulutukseltaan maa- ja metsätieteiden maisteri sekä agronomi. Rouvisella on ”päivätyön” lisäksi Liperissä Koivuvaaran tila, jossa kasvatetaan lihahiehoja. Toiminnanjohtajuuden, tilanpidon ja luottamustoimien lisäksi Rouvinen on mukana myös kehittämässä hiilensidontaan erikoistuneita hiilisieniä, kahden miehen startup-yritys Mycomix Oy:ssä. Hiilisienillä hiiltä pyritään varastoimaan pitkäaikaisesti maaperään. Kehityshanke on vielä kesken ja työ vasta alkuvaiheessa, mutta tulevaisuudessa asian tiimoilta on kehitteillä kansainvälistä yhteistyötä.

Pelto- ja metsätöiden lisäksi Rouvisen maatilayrityksen toimintaan lukeutuu myös matkailutoiminta, jonka osalta yritys on mukana Joensuun seudun Leader -yhdistyksen hallinnoimassa yritysryhmähankkeessa. Huikea Kuorinka avautuu mökkivuokraajan silmien alle, mutta tästä aiheesta jatketaan ihan oman jutun kanssa.

MTK-Pohjois-Karjala ry

Maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien talouspoliittinen etujärjestö. Liittoon kuuluu 14 MTK-paikallisyhdistystä sekä neljä yhteisöjäsentä. Yhdistyksissä jäseninä 1 738 maa- ja metsätilaa ja 4 657 henkilöä.

Liitolla on yhdeksän henkilön johtokunta ja valiokuntia. Johtokunnan alaisuudessa tekevät edunvalvontatoimintaa toiminnanjohtaja, toimistosihteeri ja maaseutunuorten asiamies.

Lähteenä käytetty MTK Pohjois-Karjalan verkkosivuja

Jaana Parkkinen

Sisällöntuottaja
Joensuun seudun Leader -yhdistys

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa