A+ A A-
Nuoriso 28.7.2016

Liitokiekkoa Kaatamossa

Sinikkä Nykänen ja Olli Ikonen. Sinikkä Nykänen ja Olli Ikonen. Antero Lehikoinen

Liperin Kaatamossa yhdeksän väyläinen frisbeegolf-rata on kylttejä vaille valmis. Kaatamon seudun kyläyhdistys toteutti radan Joensuun seudun Leader -–yhdistyksen Pienet investoinnit –teemahankkeen avulla. Radan lisäksi kyläyhdistys hankki myös keittiövälineitä osana teemahanketta.

Tervetuloa pelaamaan!

Kaatamon Frisbeegolf-rata hyödyntää fiksusti kylän valaistua latua. Väylältä toiselle liikutaan hiihtopohjaa pitkin. Luonto on lähellä ja osa pelielämystä. Kyläyhdistyksen sihteeri Sinikka Nykänen kerää radan varrelta muutaman tatin. Yhdistyksen puheenjohtaja Olli Ikonen puolestaan napsaisee muutamia kypsiä vadelmia.

frsibe1

- Idea radasta tuli kylän nuorilta. Rata annettiin myös nuorille tehtäväksi. Nuoret suunnittelivat ratapohjan ja hankkivat hyvät ja edulliset korit. Maanomistajilta saimme luvan radan rakentamiseen, kertoo Sinikka Nykänen. Frisbeegolf-radan rakennustalkoot kestivät kaksi päivää. Kylältä löytyy myös lajin aktiiviharrastajia.

Yhteistyötä

Kaatamon seudulla kylätoiminta perustuu yhteistyöhön. Kyläyhdistyksen sihteeri Sinikka kertoo, että kun väki vähenee, pinta-ala laajenee. Kyläyhdistyksen nimikin muutettiin Kaatamon kyläyhdistyksestä Kaatamon seudun kyläyhdistykseksi.

- Meillä täällä eri yhdistykset tekevät yhteistyötä. Aluksi yhdistysten välinen yhteistyö oli hieman haastavaa, mutta nyt teemme ja toimimme yhdessä rintarinnan, Sinikka tuumaa. Kylän keskipisteenä toimii kyläyhdistyksen kaikille avoin ja ahkerassa käytössä oleva kota.

Kaatamon seudun kyläyhdistys

Mari Voutilainen

Maakaista.fi

projektipäällikkö ja tiedottaja

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa