A+ A A-
Nuoriso 17.8.2020

Kesätyötä Kesälahdella

Keski-Karjalan Jetina ry:n Myötävirtaan -teemahankkeessa tuetaan yhdistysten pieniä kehittämistoimenpiteitä, jotka liittyvät tapahtumien järjestämiseen, matkailun kehittämiseen, yhdistysten oman toiminnan kehittämiseen tai työllistämiseen (esimerkiksi kesätyöntekijän palkkaaminen). Alahankkeen kokonaiskustannusarvio voi liikkua välillä 750 – 10 000 euroa. Tukiprosentti on 90% kustannusarviosta.

Yksi Myötävirtaan -teemahankkeen toteuttajista on kesälahtelainen Kesälahti-Seura ry. Seura haki rahoitusta Kesälahden kotiseutumuseolle museo-oppaan palkkaukseen, 2020 kesäksi. Oppaan toimen oheen kuuluivat myös rakennusten ovien avaaminen ja lukitseminen, alueen siisteydestä huolehtiminen sekä seuran tapahtumien lippujen myynti. Kesätyön sai Anette Haverinen. 

Kesälahti2

Museo-oppaan työtehtävät ovat hyvin mieleiset, toteaa Anette. Paikka, josta hän kertoo kävijöille, on hänelle hyvinkin läheinen, se on hänen ukkinsa, Keijo Haverisen lapsuuden koti. Siis Anetelle onkin oppaan työ enemmän kuin kesäduuni. Lisäksi Anette kertoo pitävänsä työstä, koska se on hyvin monipuolinen ja työtä on sopivasti, ei liikaa, eikä liian vähän.

Kesälahti3

Suutarin työtuoli ja -teline

Ritva Rönkä

Keski-Karjalan Jetina ry

hankeneuvoja

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa