A+ A A-
Kyläkierros 2014 17.11.2014

Tuupovaarassa järjestöt toimivat yhteisytössä

Eri järjestöjen yhteistyöllä voidaan pienilläkin paikkakunnilla tehdä hyvää jälkeä niin edunvalvonnassa kuin tapahtumien järjestämisessä. Tämän haastavan taidon ovat tuupovaaralaiset toimijat huomanneet. Yhteistyöpalavereita järjestöjen ja kaupungin kanssa on pidetty vuosittain, mutta niitä toivottiin olevan usemman kerran vuodessa.

Kirkonkylän maisemaa ja yleensäkin raitin siisteyteen halutaan kiinnittää huomiota. Yllä ollevia asioita  pohdittiin Tuupovaaran kyläillassa kolme vuotta sitten.

Tuupovaara tunnettiin vuoteen 1913 saakka Koveron –nimisenä.  Kirkonkylältä on matkaa Joensuuhun noin 55 kilometriä ja Ilomantsiin 35 kilometriä samoin kuin Niiralan raja-asemalle.

Nykyään Tuupovaara on osa Joensuuta.  Vuonna 2004 kunnassa asui 2 217 ihmistä, nykyään alle 2000. Pinta-ala oli 661,34 neliökilometriä , josta 56,55 km² oli vesistöjä. Väentiheys oli 3,5995 asukasta neliökilometrillä   Tuupovaaran kunta liittyi Joensuun kaupunkiin 1.tammikuuta 2005. Kirkonkylässä asuun noin 800 asukasta.

Tuupovaaran alueiden kautta Joensuun kaupunki rajoittuu nykyään Venäjään. Ennen kuntaliitosta Tuupovaara oli Pohjois-Karjalan toiseksi teollistunein paikkakunta Enon jälkeen, suhteessa asukasmäärään. Ouneva Groupin lisäksi Tuupovaarassa toimii Karelia Upofloorin parkettitehdas, Hukka-tuotteen tehdas ja monia pieniä yrityksiä.

PAAVO-ilta maanantaina 17.11. kello 18 hotelliravintola Wirsuvaarassa. Tervetuloa ideoimaan kirkonkylän parhaaksi.

Lisätietoa

  • Kylät: Tuupovaaran kirkonkylä
  • Arvio asutuksesta: 800-900
  • Paikkakunta: Joenuu
  • Lähin järvi: Lastujärvi
  • Kylät tunnetaan: Rally Center Finland -ajoharjoitteluradasta Suvensaaren kalmistosta Vekaruksen ulkoilualueen Kotajoen koskimaisemista, parkettitehtaasta, ralliautoilija Ari Vatasesta, tangokuningatar Saija Tuupasesta
  • Kylille tärkeää: Kirkonkylän palvelujen säilyminen ja asutuksen pysyminen kylässä, järestöjen yhteistoiminnan jatkuminen, kesätapahtumat ja yleensäkin asukkaita kokovat tapahtuman, kyläyhdistyksen toiminta
Erkki Martikainen

Joensuun Kylät ry

 

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa