Sukeltajien uusi vene mahdollistaa monipuolisen harrastustoiminnan

25.3.2020 Maare Karjalainen
Uusi vene tositoimissa elokuussa 2019. Kuva: Erno Olkkonen Uusi vene tositoimissa elokuussa 2019. Kuva: Erno Olkkonen

Keski-Karjalan Sukeltajat ry on Keski-Karjalan alueella toimiva Sukeltajaliitto ry:n jäsenseura. Yhdistyksen toiminta sisältää mm. lapsi- ja nuorisotoimintaa, sukelluskoulutusta, ohjattuja sukellusretkiä ja toimintaa Vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa. Yhdistyksessä on noin sata jäsentä ja sen toimintaan voi liittyä kaikki halukkaat.

Yhdistyksen jäsenistössä on laitesukelluskouluttajia, Vapepan vedenalaisen etsinnän valmiuskouluttaja, koulutettuja Vapepa-sukeltajia, erityisryhmien sukelluskouluttaja, koulutettuja lapsi- ja nuorisotyön ohjaajia ja mm. ensiapukouluttamisen pätevyyden omaava henkilö sekä asianmukainen ja nykyaikainen, lähes ensivastetason ensiapukalusto. Harrastus- ja Vapepa-toiminnan ohella yhdistys suorittaa myös kuntien uimarantojen tarkastuksia ja puhdistuksia sekä omalta osaltaan vaalii erityisesti vesiluonnon monimuotoisuutta ja luonnonsuojelua.

Kesällä 2019 Keski-Karjalan Sukeltajat haki Keski-Karjalan Jetinalta leader-rahoitusta Pioner Multi III keulaportilliseen katamaraaniveneeseen.  Hankinnan tavoitteena oli tarjota seuran jäsenistölle monipuolisemmat harrastusmahdollisuudet seutukunnan kirkkaissa vesissä, esimerkiksi Puruvedellä ja Pyhäjärvellä.

Uusi vene tositoimissa elokuussa 2019

Kiteen Valkiajärvi on houkutellut vuosi vuodelta entistä enemmän seutukunnan ulkopuolisia harrastajia, jotka majoittuvat ja viettävät aikaansa Kiteellä. Nämä kävijät ovat toistuvasti toivoneet mahdollisuutta päästä myös Puruvedelle ja Pyhäjärvelle. Seura pystyy venehankinnan myötä palvelemaan oman jäsenistön lisäksi myös muualta tulevia lomalaisia ja sukellusharrastajia.

Kokonaisuutena veneen hankinta aktivoi, monipuolistaa ja parantaa seuratoiminnan laatua, mahdollistaa pienimuotoisen matkailupalveluiden tuottamisen muualta tuleville harrastajille, parantaa yleistä vesistöturvallisuutta ja parantaa huomattavasti mahdollisuuksia toimia viranomaisten pyynnöstä viranomaisten apuna.    

Maare Karjalainen

Maare Karjalainen

Toiminnanjohtaja
Keski-Karjalan Jetina ry

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot