A+ A A-
Yrittäjyys 1.12.2015

Koiria ja ihmisiä –lemmikkitarvikeliike palvelee molempia

Kippurahännän asiakkaissa ja henkilökunnassa on sekä koiria että ihmisiä Kippurahännän asiakkaissa ja henkilökunnassa on sekä koiria että ihmisiä Mari Ekman

Lemmikkitarvikeliike Kippuranhäntä löytyy Outokummun keskustasta, mielenkiintoisesta yrityskokonaisuudesta. Kukka-asetelmat ja erilaiset huonekasvit jakavat tilan idyllisen Koirakahvila Kuppi ja tassun kanssa. Alakerrasta löytyy lemmikkitarvikeliike Kippurahäntä. Alakertaan voi tulla ostoksille koiran kanssa –ja juoda sitten yläkerrassa kupposen kahvia lemmikin hörpätessä vettä kulhosta joka aina odottaa koiravieraita.  

KAHVILA

 Uranvaihto ja hyppy yrittäjyyteen  

Kippurahännän tarina alkoi muutama vuosi sitten liiketiloissa toimivan Kukkakaupan sukupolven vaihdoksesta. Liiketilaa jäi tyhjilleen  kun huonekalujen myynnistä luovuttiin ja uusille toiminnoille ja ideoille tuli samalla tilaa. Tuolloin vielä perhepäivähoitajana toiminut outokumpulainen Mari Ekman ehdotti yrittäjille, että eikö alakertaan voisi avata vaikka lemmikeille suunnatun liikkeen. Vastaus oli innostunut ”Pistä ite!”.   

- Ajattelin että, no kokeillaan. Lapsistamme pieninkin oli ehtinyt aloittaa  koulutietä eskarissa ja mahdollisuus muutokseen tuli senkin puolesta. Syksyllä Kippurahäntä täytti neljä vuotta, muistelee Mari Ekman yrityksen alkutaipaletta.  

HEIJASTIMIA

 Kilpailuvaltteina palvelu, erikoistuotteet ja lähiruoka  

Eläimet ja erityisesti koirat ovat olleet aina Mari Ekmanille tärkeitä. Omakohtainen innostus näkyy yrityksessä ja yrittäjässä.  Liikkeen valikoimissa on tuotteita koirille, kissoille, akvaariokaloille, matelijoille, linnuille ja jyrsijöille. Tuotteita ja palveluja pohditaan kysynnän ja asiakkaiden toiveiden pohjalta. Erikoisuutena on muun muassa Enkelieläin –palvelu eli apu silloin kun lemmikkieläin nukkuu pois. Liikkeen valikoimista löytyy paikallisen tekijän tuhkauurnia lemmikeille. Apua saa myös tarvittaessa itse hautauksen järjestämiseen.  Myös sesongit tuovat vaihtelua valikoimaan.  

- Nykyään lemmikkieläimiin panostetaan. Toisaalta lemmikit ovat entistä herkempiä ja niillä on entistä enemmän allergioita. Tuolloin oikeanlainen ruokavalio nousee tärkeäksi terveystekijäksi. Tähän liikkeemme voi vastata erilaisilla erityisruokavalioilla.  Erityisen ajankohtaisia tuotteita ovat tällä hetkellä lemmikkien heijastimet ja huomioliivit. Niitä löytyy moneen lähtöön varmistamaan eläimen näkyvyyden liikenteessä. Joulun tulokin alkaa näkyä sitten pikkuhiljaa. Jouluherkkuja ostetaan lemmikeillekin, kuvailee Mari Ekman.  

POSSUNKORVA

 Isot ketjut ja nettikauppa ovat monien kivijalkamyymälöiden ja pienten paikkakuntien erikoismyymälöiden suurimmat kilpailijat. Kippurahännästä tekee erityisen yläkerrasta löytyvä Koirakahvila, joka oli järjestyksessään toinen koko Suomen virallisista Koirakahviloista. Muitakin kilpailuetujakin löytyy.  

- Monissa suurissa liikkeissä ja varsinkin nettikaupassa puuttuu henkilökohtainen palvelu. Meille voi tulla eläimen kanssa, sovittaa välineitä tai pohtia yhdessä sopivaa ruokavaliota. Myös kotimaisuus ja paikallisuus ovat kilpailuvalttimme. Meiltä löytyy esimerkiksi paikallisen puhtaan veden muikkua ja kuoreita koiralle. Kaikki pakasteet ovat kotimaisia tuotteita, kertoo Mari Ekman. 

HEIJASTINPEHMO

Yrityshankkeesta apua aloitukseen 

Toiminnan alkutohinoissa Mari Ekman haki rahoitusta joensuun seudun Leader ry:ltä yrityksen aloituskustannuksiin. Myönteinen rahoituspäätös toi toivottua tukea, mutta prosessina hankkeen pyöritys ei ollut mitenkään helppoa.  

- Hakuprosessi oli aika vaikea. Etukäteen tarkkojen laskelmien, kilpailutusten ja yksityiskohtaisten suunnitelmien tekeminen ei ollut todellakaan helppoa, kun lähdin käytännössä nollasta, täysin alusta.  Ehkä uusien ja aloittavien yritysten hankehakuun voisi miettiä uusia lähestymistapoja, vinkkaa Mari Ekman.  

Vaikka tie yrittäjäksi ei ollut helppo  Mari Ekman katsoo jo tulevaisuuteen.  Palveluita kehitellään ja laajentaminenkin voisi tulla kysymykseen jos vain kysyntää ja rahoitusta löytyy.  

- Joskus mietin, että miksi tähän lähdettiin. Työtä on paljon ja haasteita riittää. Toisaalta tässä on tietynlaista vapautta. Asiakkaat ovat pääosassa. Heitä tulee tietysti Outokummusta, mutta myös Polvijärveltä, Tuusniemeltä, Kaavilta ja Joensuustakin, eli liikkeellämme on selvästi tilausta, pohtii Mari Ekman.

  KIVIUUNIKUIVATTUMUIKKU

Pähkinänkuoressa:

Tuotteita: Ruokia ja tarvikkeita koirille, kissoille, linnuille, matelijoille, akvaariokaloille ja jyrsijöille.

Osoite: Kummunkatu 12 83500 Outokumpu

Nettisivut: www.kippurahanta.fi

Erikoista: Koirakahvila Kuppi ja Tassu yläkerrassa, erikoisruokavaliot, lähiruoka, Enkelieläin –palvelu(arkut, uurnat,kuljetuspalvelu).   

Lisätietoa

  • Hankkeen tai yritystuen nimi: Lemmikkitarvikeliike Kippuranhäntä
  • Tuen tyyppi: yritystuki
  • Yhteistyötaho: Joensuun seudun Leader
Kaisa Kervinen

Maaseudun sivistysliitto Itä-Suomi

yhteisökehittäjä

Millaiset yritykset voivat saada yritysrahoitusta?

Loading…

Kannattava toiminta

Yritykselläsi on edellytykset jatkuvaan ja kannattavaan liiketoimintaan

Get more details

Päätoiminen

Yritystoimintasi on päätoimista ja ammattimaista. Yrityksesi antaa toimeentulon joko sinulle yrittäjänä tai ainakin yhdelle työntekijälle.

Get more details

Vaikuttavuus

Tuella on merkittäviä vaikutuksia sekä yritykseesi että sen sijaintipaikkaan. Yrityksesi luo rahoituksen myötä uusia pysyviä työmahdollisuuksia alueelle, kasvattaa liikevaihtoaan, tehostaa tuotantoaan tai parantaa teknologian tasoa.

Get more details

Sijainti maaseudulla

Yrityksesi sijaitsee maaseudulla. Suomen pinta-alasta 95 % on maaseutua. Kysy alueesi Leader-yhdistykseltä tai Ely-keskukselta, missä maaseutualueen raja kulkee kotipaikkakunnallasi.

Get more details

Huomioitavat seikat

Rahoitettavien yritysten valinnassa huomioidaan yritysten kilpailuedellytykset toimialalla, markkina-alueen laajuus ja liikeidean uutuusarvo.

Get more details
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa