A+ A A-
Yrittäjyys 17.2.2016

Yksilöllisiä tuotteita koirille

Yksilöllisiä tuotteita koirille Mari Voutilainen

Miltä kuulostaisi mittojen mukaan valmistettu ja nimellä varustettu takki, liivi, panta tai talutin omalle koiralle? KoirAkat valmistaa yksilölliset tuotteet kaikenkokoisille koirille vaativaankin käyttöön. Verkkokaupan kautta toimialueena on koko maa. Varusteiden lisäksi yritys tarjoaa osaamista myös koirien kouluttamiseen.

Kaikki alkoi harrastuksesta

KoirAkat –yrityksen omistaja Elina Oinonen on aktiivinen koiraharrastaja. Omien koiriensa kanssa hän on harrastanut erityisesti agilitya ja tietenkin paimennusta perheen omalla karjatilalla Valtimolla Pohjois‐Karjalassa.

Harrastusten yhteydessä huomasi sen, että juuri omalle koiralle sopivia, kestäviä ja käytännöllisiä varusteita on yllättävän vaikea saada. Siitä lähti liikkeelle ideointi ja kokeilu ja aluksi ompelin varusteita vain omaan käyttöön. Ajan kuluessa tuotteet kehittyivät ja pian myös ystävät ja tutut halusivat tilata niitä. Pikkuhiljaa syntyi ajatus oman yrityksen perustamisesta ja omasta tuotemallistosta, Elina kertoo.

koirakat1

Suosituimpia tuotteita ovat puhelinnumerolla kirjaillut pannat, talutus‐ ja vetovyöt sekä liivit metsästysaikaan. Kaikkiin tuotteisiin voi valita itselleen sopivan materiaalin ja värin ja halutessaan niihin saa kirjailtuna lemmikin nimen tai omistajan puhelinnumeron. Tilaaminen onnistuu nettisivuilta löytyvästä verkkokaupasta, josta löytyy myös ohjeet lemmikin mittojen ottamiseen. Kysynnän mukaan teen tuotteita myös muille eläimille kuin koirille.

Viisi vuotta sitten perustettu KoirAkat toimi aluksi kahden naisen voimin. Nyttemmin yritys on siirtynyt kokonaan Elinan vastuulle, tosin aiempi yhtiökumppani Anu auttelee tarvittaessa. KoirAkat on saanut Vaara‐Karjalan Leader ry:n kautta rahoitusta tarvittavien ompelu‐ ja kirjontakoneiden hankintaan sekä markkinoinnin kehittämiseen.

koirakat2

Koirien koulutusta

Koiravarusteiden lisäksi KoirAkat tarjoaa koirien koulutuspalvelua. Eläintenkouluttajaksi opiskellut Elina järjestää erilaisia kursseja sekä tarpeen mukaan myös yksilöllistä ohjausta ongelmakoirille.

Yleisimpiä ongelmia ovat hankaluudet hihnassa kulkemisen kanssa sekä rähiseminen muille koirille. Käymme omistajan kanssa läpi ongelman syitä sekä opettelemme harjoitteita asioiden korjaamiseksi. Usein asiakkaat käyvät koiransa kanssa täällä minun luonani, mutta tarvittaessa teen myös kotikäyntejä.

Yrityksen tilat sijaitsevat Elinan kotona, lihakarjanavetan päätyyn remontoidussa entisessä maitohuoneessa. Tällä hetkellä noin puolet Elinan elannosta tulee yritystoiminnan kautta. Lisäksi hän hoitaa parina päivänä viikossa koulukuraattorin virkaa Valtimon kunnassa.

Tavoitteena olisi seuraavan parin vuoden aikana saada yritystoiminta kehittymään niin, että olisin kokoaikainen yrittäjä, jos ei esim. kunnalta puolikasta työtä enää saisikaan. Ihannetilanne olisi se, että noin puolet yrityksen toiminnasta olisi tuotteiden valmistusta ja toinen puoli koulutustoimintaa, Elina haaveilee.

---------

Pohjois‐Karjalassa toimii kolme Leader‐ryhmää: Vaara‐Karjalan Leader ry, Joensuun seudun Leader –yhdistys ja Keski‐Karjalan Jetina ry. Leader‐toimintaa on Pohjois-Karjalassa ollut 20 vuoden ajan!

Leadertuet 2015

Reeta Rönkkö

Maaseudun sivistysliitto Itä-Suomi

kyläkehittäjä

Millaiset yritykset voivat saada yritysrahoitusta?

Loading…

Kannattava toiminta

Yritykselläsi on edellytykset jatkuvaan ja kannattavaan liiketoimintaan

Get more details

Päätoiminen

Yritystoimintasi on päätoimista ja ammattimaista. Yrityksesi antaa toimeentulon joko sinulle yrittäjänä tai ainakin yhdelle työntekijälle.

Get more details

Vaikuttavuus

Tuella on merkittäviä vaikutuksia sekä yritykseesi että sen sijaintipaikkaan. Yrityksesi luo rahoituksen myötä uusia pysyviä työmahdollisuuksia alueelle, kasvattaa liikevaihtoaan, tehostaa tuotantoaan tai parantaa teknologian tasoa.

Get more details

Sijainti maaseudulla

Yrityksesi sijaitsee maaseudulla. Suomen pinta-alasta 95 % on maaseutua. Kysy alueesi Leader-yhdistykseltä tai Ely-keskukselta, missä maaseutualueen raja kulkee kotipaikkakunnallasi.

Get more details

Huomioitavat seikat

Rahoitettavien yritysten valinnassa huomioidaan yritysten kilpailuedellytykset toimialalla, markkina-alueen laajuus ja liikeidean uutuusarvo.

Get more details
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa